Ova donacija omogućiće realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište pokrenulo sa ciljem da ženama obolelim od raka dojke pruži psihosocijalnu podršku i tako ih osnaži tokom i nakon procesa lečenja.

Projekat „Tu smo za vas“ osnažiće žene Zlatiborskog okruga obolele od karcinoma dojke, dok će kroz aktivnosti sa njima, ali i njegovom medijskom promocijom, uticati i na lokalnu populaciju da prepozna značaj  redovnih pregleda jer je rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.


Slavica Simić, direktorka Savetovališta „Jefimija“ i Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Jadranski region

Donacija  kompanije Avon omogućila nam je da ženama sa dijagnozom raka dojke iz Zlatiborskog okruga obezbedimo da imaju zdravstvenu, informativnu, emotivnu, psihološku i psihoterapeutsku podršku. Projekat „Tu smo za vas“ će pomoći ženama da se ne osećaju samo kao pacijentkinje, već kao  osobe koje su u životnoj krizi, ličnosti  sa identitetom, emocijama i potrebama na koje možemo da odgovorimo i osnažimo ih ne samo da pobede bolest, već i da dugoročno promene navike i kvalitet života kako se bolest ne bi vratila. Zahvaljujem se kompaniji Avon što je prepoznala značaj našeg projekta. Uz ovu donaciju, program će moći u naredne dve godine da pruži potrebnu podršku ženama iz deset opština, a posebno u opštinama Užice, Prijepolje i Nova Varoš,– rekla je Slavica Simić, direktorka Savetovalištva za žene obelele od raka dojke „Jefimija.“

Sredstva za donaciju Savetovalištu prikupljena su u okviru Avon Akcije za borbu protiv raka dojke zahvaljujući svim saradnicima koji kupovinom proizvoda sa ružičastom vrpcom direktno podržavaju programe u okviru akcije.

Svake godine skoro 4000 žena u Srbiji oboli od raka dojke i jasno je koliko su projekti koji ovim ženama pružaju podršku značajni. Bilo da podižemo svest o važnosti redovnih pregleda ili obezbeđujemo potrebnu opremu, neophodna sredstva za realizaciju projekata kao što je „Tu smo za vas”, krajnji cilj naše Akcije za borbu protiv raka dojke je jasanda sve žene budu informisane i da im se omogući prava podrška. Zato želimo da ovakvi projekti, koji obolelim ženama i njihovim porodicama omogućavaju potrebnu pomoć u teškim životnim trenucima, zažive u celoj zemlji i dugoročno doprinesu poboljšanju zdravlja žena u Srbiji- istakla je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Jadranski region.


Donacija kompanije Avon za projekat „Tu smo za vas“ za podrsku obolelim ženama od raka dojke Zlatiborskog okruga

Kompanija Avon se ove godine pridužila i globalnoj kampanji „Upali roze svetlo“ koja kroz informisanje o ovoj bolesti i značaju redovnih pregleda ostvaruje svoj cilj – da nijedna žena ne ostane u mraku kada je u pitanju rak dojke, da nijedna žena ne izgubi bitku sa ovim malignim oboljenjem zato što ga nije otkrila na vreme.

- Advertisement -