Vakcinacija zdravstvenih radnika počela je u Zdravstvenom centru Užice , a prvi je vakcinu primio dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice, zatim direktor bolnice  i lekari infektivnog odeljenja i užičkog Zavoda za javno zdravlje.

– Na osam punktova biće vakcinisano 275 zdravstvenih radnika sa Fajzer/Biotek vakcinom koji su se dobrovoljno prijavili i na prvoj su liniji borbe protiv koronavirusa. To su zdravstveni radnici infektivnog, radiologije, anestezije i u domovima zdravlja u kovid ambulantama. Ukupno se prijavilo oko 700 zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu,- izjavio  je dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

Dr Miloš Božović i dr Marija Antić, infektolog (Foto: UziceMedia)

Dr Marija Antić, infektolog Opšte bolnice Užice naglasila je da građanska i lekarska obaveza je da se preventivno vakcinišu, navodeći da su jedino njih dve lekari ostale nezaražene na infektivnom odeljenju. Sve što smo do sada videle, tok same bolesti i komplikacije su naša preporuka da se svi odazovu vakcinaciji.

– Menjalo se mnogo toga što se tiče kliničkih slika i naša iskustva lekara su zabrinjavajuća. Iscrpljeni radom, nije nam lako u crvenoj zoni, ali sam lično srećna što postoji preventiva i što je došla vakcina, – naglasila je dr Antić.

Dr Miloš Božović (Foto: UziceMedia)

Drugu dozu vakcina zdravstveni radnici primiće za 21 dan, a antitela će imati sedam dana kasnije. Ovom vakcinom su zaštićeni narednih šest meseci.

- Advertisement -