Đorđević je, na 77. redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES), istakao da će novi zakon o štrajku urediti tu oblast na jedan potpuni drugačiji i efikasniji način, te da će po završetku javne rasprave ponovo biti formirana radna grupa koja će uzeti u obzir sve primedbe ili sugestije dobijene u toku javne rasprave.
– Verujemo da će pojedina razmimoilaženja biti rešena i da će Srbija dobiti jedan moderan zakon koji svakako zaslužuje – naglasio je ministar.
Podsetio je da Srbija od 1996. godine ima na snazi Zakon o štrajku, a da se od 2003. priča o njegovim izmenama, ali da „se sve to nekako završavalo kao mrtvo slovo na papiru“.
Đorđević je dodao kako očekuje da će i sindikati i poslodavci učestvovati u raspravi o Predlogu izmena zakona, „jer je cilj da imamo kvalitetan zakon“.
On je takođe naveo da je Vlada na prošlonedeljnoj sednici donela rešenje o formiranju Odbora za reprezentativnost, koji će već u toku ove nedelje početi da radi.
Na sednici SES-a je rečeno i da Ljubisav Orbović više nije predsedavajući SES-om i da će ga na toj funkciji u narednih godinu dana zameniti predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.
– Kada je reč o radu SES-a u narednih godinu dana, svi smo na zajedničkom zadatku – sindikati da ostvare što bolje uslove za radnike, preduzeća da imaju što bolje rezultate, a Vlada Republike Srbije da ostvari bolji privredni ambijent – poručio je Nenezić.

- Advertisement -