Auto-put od Obrenovca do Čačka na Koridoru 11, ukupne dužine 103 kilometra, biće otvoren krajem decembra, izjavila je ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Kako je rekla, na ovoj deonici ostalo je da se do decembra završe deonice Obrenovac – Ub i Lajkovac -Ljig. Kada one budu gotove, na novi auto-put će se iz pravca Begrada dolaziti Obrenovačkim putem, koji će sa Koridorom 11 biti spojen petljom kod Bariča. I ova petlja, uverevaju u Ministarstvu građevine, biće gotova do kraja godine.

Zorana Mihailović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine

– Kod Bariča, na mestu gde se spajaju Obrenovački put i Koridor 11, do kraja godine biće izgrađena petlja, tako da će Beograđani na taj način moći da se uključe na moderan auto-put do Čačka. Međutim, tokom 2019. godine biće izgrađena i deonica Surčin-Obrenovac, na koju će se građani uključivati sa Novog Beograda, preko Ledina, čime ćemo definitivno spojiti prestonicu i Čačak najmodernijim auto-putem, kažu u ministarstvu.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da će deonica auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11, koja se radi sa kineskim partnerima, biti gotova do 2021.

– Završena je kompletna dokumentacija, od projekta do eksproprijacije i tokom predstojeće posete Kini potpisaćemo finansijski ugovor. Očekujem da radovi počnu u prvom kvartalu 2019. godine i predviđeno je da traju dve godine, navodi ministarka.

- Advertisement -