U nedelju će raditi market Lidl u Krčagovu i nekoliko objekata Amana, Tempa, Prehrane. Ove kompanije će u skladu sa preporukama nadležnih institucija, otvoriti vrata svojih prodavnica za sugrađane starije od 65 godina, u nedelju 22. marta od 4.00 do 7.00 časova ujutru, odvojeno od ostalog građanstva i uz pooštrene mere zaštite.

Amanovi prodajni objekti

Inače, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je spisak 829 trgovinskih objekata sa teritorije čitave Srbije u kojima će nedeljom rano ujutru moći da se snabdeju stariji od 65 godina.

Pokušali smo da dođemo do spiska svih prodavnica koje će na teritoriji Zlatiborskog okruga raditi nedeljom od 4.00 do 7.00, a u kojima će moći da se snabdevaju stariji građani od 65 godina, ali je bio otežan pristup sajtu u petak. Spiskovi prodavnica su na ovom LINKU.

Spisak prodavnica grad i Sevojno:

Shodno novim merama ostale radnje rade skraćeno, a na njihovim sajtovima se može pogledati radno vreme.

Na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nalaze se i podaci o područnim Odeljenjima koja su okružno organizovana, između ostalih i: Odeljenje tržišne inspekcije Užice u okružnoj područnoj jedinici za Zlatiborski upravni okrug sa sedištem u Užicu, Kontakt telefon: 031/513-789, 031/513-789, 031/520-865;

Na sajtu Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija funkcioniše prijem podnesaka sa uputstvom i verzijom za popunjavanje obrasca, u elektronskom obliku, prijava kojima građani prijavljuju potencijalne nepravilnosti u radu privrednih subjekta i to: adresa za prijem: Užice Dimitrija Tucovića br. 52 (Zlatiborski okrug) mejl: trzisna.uzice@mtt.gov.rs; telefon za  prijem podnesaka je 031/513 789 od 7.30-9.00. sati.

Jutros potvrđeno još 14 slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 149. Od danas nove vanredne mere, zatvaraju se kafići, tržni centri. Zabranjena sva okupljanja više od 5 ljudi.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -