Za  školsku 2018/19.godinu najviše učenika u Užicu upisaće Tehnička škola 270, zatim Užička gimnazija 230, Medicinska, Ekonomska i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ po 180 učenika.

Po podacima Školske uprave Užice novih obrazovnih profila ima u više srednjih škola na području Zlatiborskog okruga.

Užička gimnazija

U Tehničkoj školi u Bajinoj Bašti je turističko-hotelijerski tehničar, u Kosjeriću uvodi se obrazovni profil trgovac, u Tehničkoj školi u Novoj Varoši kuvar i konobar, u Poljoprivrednoj školi u Požegi  operater u prehrambenoj industriji, prerađivač mleka, cvećar-vrtlar, u Tehničkoj školi Požega komercijalista, turističko-hotelijerski tehničar, tehničar za kompjutersko upravljanje, u Prijepoljskoj i Užičkoj gimnaziji odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i u Čajetini komercijalista i turističko-hotelijerski tehničar.

Dodajmo da su se za informatička odeljenja u Užičkoj gimnaziji prijavila 52 učenika, u Gimnaziji „Sveti Sava“ u Požegi 58 učenika i u Prijepoljskoj gimnaziji 35 učenika.

Po dualnom modelu obrazuju se trogodišnji obrazovni profili u Tehničkoj školi Užice

Tehnička škola Radoje Ljubičić

operater za preradu metala i operater za izradu nameštaja za koje je odobren upis po 30 učenika, u Novoj Varoši konobar i kuvar po 15 učenika, u Tehničkoj školi Prijepolje i Tehničko-poljoprivrednoj školi Sjenica modni krojač po 30 učenika i u Tehničkoj školi Požega bravar-zavarivač i mehaničar motornih vozila po 15 učenika.

Na osnovu osvojenog broja bodova i želja učenika objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele  po školama i obrazovnim profilima je 8. jula 2018. godine. Prvi upisni krug je 9. i 10.jula, osim za muzičke škole, a drugi  je 12. jula za preostala slobodna mesta.

- Advertisement -