Dnevno u užičkom Zavodu za javno zdravlje uradi se oko 30 PCR testova na lični zahtev radi odlaska u inostranstvo. Zbog velikog interesovanja zakuzuje se testiranje tako da su popunjeni termini do 7. septembra.

Najviše zahteva je za odlazak u Crnu Goru mada ima i pojedinačnih slučajeva za evropske zemlje.

Posle otvaranja granice sa Crnom Gorom ogromno je interesovanje tako da su u početku radili po 50 testova dnevno, navode iz Zavoda.

PCR test košta 6.000 dinara, ali za decu do pet godina nije potreban za ulazak u Crnu Goru. Razlog nije samo letovanje nego i što veliki broj Užičana ali i iz drugih opština Zlatiborskog okruga poseduje nekretnine u ovoj zemlji.

Zahteva za testiranje ima i od turista koji borave na Zlatiboru, Tari i u ostalim turističkim destinacijama jer im je zbog blizine lakše da se testiraju u užičkom Zavodu i onda produže boravak odlaskom do mora. Pored pojedinačnih ima  i zahteva za testiranje porodica.

Podsetimo, od 20.maja građani mogu obaviti na lični zahtev PCR testiranje na prisustvo SARS-CoV2. Uplate vrše uplatnicom na tekući račun Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) gde se i  nalaze detaljna uputstva.

- Advertisement -