Vanredna situacija do sada proglašena u 11 gradova i opština Srbije: u našem kraju to su učinili Arilje, Požega, Ivanjica, a vanredna situacija uvedena je i u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Beogradu, Šapcu, Čačku, Kraljevu.

Na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu požeške opštine.

Odluka o vanrednoj situaciji u Požegi je stupila na snagu jutros, u ponedeljek, 6. jula, u 6 časova.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, u Zlatiborskom okrugu juče je potvrđeno 10 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Po prvi put u proteklih desetak dana nema inficiranih iz Užica, prema statistici Zavoda za javno zdravlje Užice. Prethodnih dana u Okrugu bilo je više inficiranih, te cifre bile su prilično visoke.

Podsećamo, da je zbog toga reagovao Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj 29.06.2020. godine, kada je donet predlog mera u cilju sprečavanja intenzivnog širenja koronavirusa na teritoriji grada Užica.

Gradski štab za vanredne situacije Užica imaće svoju novu sednicu danas, ponedeljak, 6. jula, koja će početi u 12 časova.

Detaljnije informacije o koronavirusu u hronici Užicemedia.

- Advertisement -