Gradski štab za vanredne situacije grada Užica, na sednici održanoj u četvrtak, 25. juna, razmatrao je aktuelno stanje u vezi sa epidemijom koronavirusa na našem području i konstatovao da je na teritoriji grada Užica došlo do povećanja broja zaraženih.

Trenutna situacija je posledica nepridržavanja preporuka nakon ukidanja vanrednog stanja i neodgovornog ponašanja dela građana.

Prisutne su pretežno asimptomatske i lake forme zaraze, ali to ne može da bude razlog za olako prihvatanje novonastale situacije.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da se u svemu pridržavaju preporuka i naloženih mera od strane Kriznog štaba Republike Srbije.

Povećan rizik zaraze postoji prilikom prisustva na većim skupovima u zatvorenom prostoru, na veseljima, žurkama, posete tržnim centrima i drugim mestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Preporuka epidemiologa je da se posebno obrati pažnja na održavanje distance, ličnu hugijenu-pranje ruku i nošenje zaštitne maske.

U javnom prevozu se striktno moraju poštovati mere Kriznog štaba koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski.

Obaveza svih ustanova, organa uprave i drugih javnih službi je da preduzmu sve propisane mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih.

Gradski štab za vanredne situacije pratiće stanje na području Užica i u skladu sa epidemiološkm procenama predlagati dodatne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije, navodi se u obaveštanju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica.

Podsećamo, danas opet ima pozitivnih, jedno lice je preminulo, juče je pet osoba bilo pozitivno na COVID -19 u Užicu, a pre nekoliko dana čak sedam.

- Advertisement -