U Opštoj bolnici Užice smešteno je 265 pacijenata suspektnih i pozitivnih na Covid- 19, na intenzivnoj nezi je 27 pacijenata, a od tog broja 16 pacijenata je na respiratorima, saopšteno je danas iz Zdravstvenog centra Užice.

Preminule još dve osobe iz Užica

Od pristiglih rezultata osoba koje su prethodnih dana testirane, sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je 65 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19: Arilje – 28, Užice – 14, Kosjerić – 8, Priboj – 6, Nova Varoš – 3, Požega –3, Prijepolje – 1, Sjenica – 1 i Bajina Bašta – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2020 slučajeva infekcije virusom COVID-19.

Prema izveštajima dobijenim iz zdravstvenih ustanova preminule su još dve osobe sa teritorije Zlatiborskog okruga – dve osobe ženskog pola iz Užica. Od posledica infekcije ovim virusom do sada je preminulo 57 osoba, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Prema jučerašnjoj informaciji u užičkoj bolnici je bilo smešteno 253 pacijenta koji su pozitivni ili su pod sumnjom na COVOID -19, dok je 18 pacijenata bilo na respiratorima. Takođe juče, potvrđen 201 novi slučaj pozitivnih na virus COVID-19 u opštinama Zlatiborskog okruga.

- Advertisement -