Edukativni program manifestacije ARLEMM 2020 počeo je u Arilju, učestvuje više od stotinu dece iz svih delova Srbije i dijaspore, zahvaljujući mobilnom internetu Telenor mreže.

Polaznici će svakodnevno tokom narednih sedam dana, pod stručnim vođenjem istaknutih profesora, usavršavati znanja i veštine iz ekologije, slikarstva, vajarstva, kreativnog pisanja i umetnosti improvizacije u klasičnoj i džez muzici.

Individualnu digitalnu nastavu vodiće istaknuti pedagozi violine, flaute, klavira i violončela, među kojima su Milutin Mladenović, Natalija Mladenović, Marina Nenadović, Milica i Dragutin Mladenović.

Deca iz Arilja, koja mogu da učestvuju u radionicama putem interneta, na poklon će dobiti kućice za ptice, sadnice stabala i materijale za slikarske radionice, kako bi što kreativnije proveli leto. Radionice će voditi ekolog Zoran Raković, kantautorka Katarina Pejak, pesnik Petar Matović i akademski slikar Aleksandar Mitrović.

Sa prošlogodišnje manifestacije u Užicu

ARLEMM je ove godine zvanično počeo 14. jula koncertima na Cvetnom trgu u Beogradu i otvaranjem interaktivne multimedijalne izložbe „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice  Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta.

Manifestacija ARLEMM se već 11 godina realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnostiBudite i Vi deo umetnosti i uživajte u umetničkom stvaralaštvu on lajn manifestacije ARLEMM 2020!

Online ekološke radionice

Među ovogodišnjim aktivnostima izdvaja se serija radionica koje su namenjene deci i mladima, u nešto izmenjenom obliku, u skladu sa prepručenim epidemiloškim merama.

Radionice „Duhovni život drveća“, „Deca daju krila pticama“ i „Pronađi stanovnike šume“ biće ARLEMM-ove ONLINE ekološke radionice koje će voditi naš pustolov Zoran Raković – Multi kreativni studio.

Postoje mnoge izreke posvećene očuvanju prirode i značaju koji moramo posvetiti ekologiji, a jedna kaže da niko ne zna kako će izgledati budućnost, ali da bez poštovanja ekoloških principa budućnosti neće ni biti.

Ovo izdanje ARLEMM-a neće imati svoj festivalski deo, ali deo ARLEMM-a, koji se odnosi na ekološke radionice za decu, biće realizovan u skladu sa bezbedonosnim merama. Svako dete, ostaće direktno u kontaktu sa prirodom, ali instrukcije od svog učitelja radionice dobijaće preko interneta.

Deca će učestvovati u jednom zanimljivom ekološkom triptihu, u okviru koga će imati i tri interesantna zadatka.

Radionice su predviđene za decu uzrasta od 6 -14 godina, s tim da se za mlađe podrazumeva pomoć starijih ukućana.

Prošlogodišnji, jubilarni ARLEMM festival, deseti po redu, otvoren je krajem jula i okupio je izvođače klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti sa idejom da deci i mladima približi prave kulturne vrednosti. Prethodno je u više mesta Srbije najavljivana manifestacija, poput Zlatibora, a potom je manifestacija ARLEM najavljena u Užicu, a na Trgu partizana je tim povodom upriličena izložba.

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi manifestacije, kontakt možete ostvariti na: office@arlemm.rs ili +38169611767.

- Advertisement -