Prijepoljke i Prijepoljci su pre 11 godina dobili svoju lokalnu televiziju, prvu TV stanicu civilnog društva u ovim krajevima. Osnovale su je žene, koje su i danas najbrojnije u timu.

Njih deset iz Udruženja Foruma žena Prijepolja, donele su odluku sa jasnim ciljem od početka rada – veća vidljivost žena u medijima i promocija rodne ravnopravnosti u društvu.

TV Forum prikazuje život onakav kakav jeste i ne pravi nikakve lažne vesti i ne stvara lažnu sliku o Prijepolju i mi koji dolazimo iz Vojvodine i manjih portala to jako vrednujemo, – rekla je otvarajući izložbu novinarka Vladimira Dorčova Valtner.

Trajati jedanaest godina u televizijskom poslu znači svakodnevni rad i trud ne samo na proizvodnji medijskih sadržaja, već i obezbediti finansijsku sigurnost, ali i odupreti se različitim pritiscima. Javni interes, profesionalizam, zalaganje za poštovanje ljudskih prava i promociju rodne ravnopravnosti u društvu, temelji su i vrednosti na kojima televizija počiva.

Za udruženja građana i medije ovo su veoma teška, turbulentna i vunena vremena. Nikada nisu bila laka, ali zahvaljujući svima vama, sugrađanima i sugrađankama, kolegama i koleginicama, donatorima mi evo opstajemo i trudimo se svih ovih godina da očuvamo principe i profesionalne novinarske vrednosti i tako će biti i u budućnosti ,- istakla je članica UO Udruženja Forum žena Prijepolja Mirjana Tešević.

Mislila sam večeras da vam kažem samo tri hvala. Hvala zato što ste večeras sa nama, hvala što nas gledate i hvala što nas podržavate. Međutim, jutros je jedna žena, prijateljica TV Forum došla kod nas i donela proizvod koji je kreirala i htela da mi prvo to probamo i damo svoje mišljenje. To što ljudi u našoj zajednici imaju poverenja u nas, da smo uvek iskreni i da nesebično delimo informacije i pomažemo naše prijateljice i prijatelje je nama najveća nagrada, – rekla je direktorka TV Forum Mileva Malešić.

Više o 11 godina postojanja TV forum u tekstu Forum info iz Prijepolja.

- Advertisement -