Trofej Radomir Antić, turnir na kome će učestovati oko 1200 mladih fudbalera iz 100 ekipa iz Srbije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije. Svečano otvaranje zakazano je za petak 8. septembar od 20:00 časova, dok će se utakmice igrati u subotu, 9. i u nedelju, 10. septembra.

Pokrovitelj ovog fudbalskog okupljanja je Grad Užice, a ovo je prilika da se na najlepši način, oživi ime proslavljenog fudbalera, trenera i pre svega Užičanina Radomira Antića.

Najavljujući praznik fudbala, član Gradskog veća Ratko Trmčić pozvao je u ime grada Užičane da u što većem broju prisustvuju svečanom otvaranju i takmičenju na dva stadiona.


“Užice je grad sporta, a među tom decom sigurno su i budući fudbaleri svetskog ranga, kakav je bio i Radomir Antić. U susret godini u kojoj ćemo biti Prestonica kulture Srbije i domaćin MOSI, ovo je još jedna manifestacija na koju možemo biti ponosni”.

U ime organizatora, Međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala, govorio je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice.


“Užice je grad koji ceni svoje sportske veličine, osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih medalja i koji nikada neće zaboraviti ime Radomira Antića. To dokazujemo već treću godinu. Gradski stadion je poneo njegovo ime i istovremeno je krenula organizacija ovog festivala dečijeg fudbala.

To je sve masovniji i sve uspešniji turnir, koji okuplja veliki broj ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, na mapi turnira jedan od najboljih i najkvalitetnijih u regionu. Na nama je da se potrudimo da bude još bolji i da u budućnosti njegovi učesnici budu i deca iz klubova iz drugih zemalja, koje je Radomir Antić trenirao”.

Povelja Grada Radomiru Antiću (Foto: Grad Užice/Arhiva UM)

Milan Čabrić iz fudbalske menadžerske organizacije “Inter Sport Friends” zahvalio se u ime porodice Antić predstavnicima grada na podršci, jer su kako je istakao, prepoznali značaj organizacije jednog ovakvog turnira.

“Koliko je značajan govori i podatak da će sve utakmice biti prenošene na televiziji “Sport Klub” i direktno u šest evropskih zemalja, uz aplikaciju preko koje se mogu pratiti tabele i rezultati uživo. Pozvao bih Užičane, koji vole dečiji fudbal i poštuju ime Radomira Antića da dođu na stadion na svečano otvaranje uz vatromet i bogat propratni program.


Takođe, pozivam ih i na Gradski trg, gde će u četvrtak, 7. septembra, biti izloženi pehari i medalje, specijalno izrađeni u kovnici u Italiji za učesnike ovogodišnjeg turnira.

I ove godine biće dodeljena nagrada za fer plej, koja je uvrštena prošle godine po tragično nastradalom mladom fudbaleru Mašanu Martinoviću.

Pehari i medalje biće izloženi na Trgu partizana u četvrtak, 7. septembra, od 18:00 časova, uz igru “Jedan na jedan” i druženje sa decom.

Svečano otvaranje trećeg “Trofeja Radomir Antić” zakazano je za petak, 8. septembar, od 20:00 časova na Gradskom stadionu “Radomir Antić”.

Prvi takmičarski dan na turniru Trofej Radomir Antić je subota, 9. septembar, a u nedelju, 10. septembra, nastavlja se takmičenje po grupama, nakon čega će uslediti eliminacione utakmice i na kraju dodela medalja.

Užičani poštuju ime Radomira Antića (Foto: N.Tošić/Arhiva UM)

Za još informacija, tekstova, reportažapratite naš sajt!

- Advertisement -