Tornik su danas posetili brojni ljubitelji zimskih sportova, a osim toga što su za posetioce sadržaji bili besplatni, naredna dva 13. i 14. januara, ljubitelji skijanja će imati priliku da iskoriste popust od 30 odsto na poludnevne i dnevne karte, najavili su organizatori.

Danas je u prisustvu velikog broja gostiju zvanično otvorena skijaška sezona na Torniku. Prvog dana otvaranja bili su besplatni svi sadržaji a tokom naredna dva dana, 13. i 14. januara, svi posetioci će imati priliku da iskoriste popust od 30 odsto na poludnevne i dnevne karte.

Zlatiborci očekuju dobru posetu na planini, a posebno što je u toku zimski raspust. Direktor Turističke organizacije Vladimir Živanović u izjavi medijima je rekao da očekuje da će u dane vikenda ovde biti veliki broj ljubitelja skijanja.

– Imamo Tornik ali i skijalište za decu u centru Zlatibora koja nude zabavu na snegu koja je u ovom periodu godine najinteresantnija. Šireći ponudu na ski centru širimo i upotpunjujemo ponudu samog Zlatibora što privlači veliki broj posetilaca, a to se održava i kroz dobru posećenost skijališta tokom zimskog perioda, – rekao je Živanović, napominjući da će za potpun uspeh zimske sezone biti potrebni dobri vremenski uslovi, sa više snega.

– Očekujem da će „Skijališta Srbije“ uspeti da pripreme i dodatni broj staza, tako da ćemo našim turistiima koji se nalaze u velikom broju na Zlatiboru ponuditi dodatne sadržaje, – rekao je Živanović.

Već prvog dana otvaranja sezone za skijanje na Torniku vladalo je veliko interesovanje. Jedno od omiljenijih skijališta u regionu obećava nezaboravno zimsko iskustvo za sve ljubitelje skijanja, navode organizatori.

Radno vreme ski centra je svakog dana od 09.00 do 16:00 časova.

Liderska pozicija Zlatibora


Zlatibor je još jednom potvrdio lidersku poziciju u našoj zemlji kao najposećenija destinacija za provod i odmor u toku novogodišnjih praznika. Tokom praznika Zlatibor je oborio sve rekorde. Procenjuje se da je boravilo oko 100.000 posetilaca

Kako je Zlatibor tokom novogodišnjih i božićnih praznika oborio sve rekorde posećenosti, tako i gondola, koja je za prvih deset dana januara prevezla oko 20.000 putnika. A za tri godine gondolom se prevezlo skoro 800.000 putnika.

Gondola, atrakcija za brojne turiste (Foto: TO „Zlatibor“/Gold gondola)

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -