„U ime Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, pozivamo vas da  u petak, 25. juna 2021. godine u 12 časova u Čajetini, Ulica Očka gora br. 1, prisustvujete svečanom uručenju ključeva od 12 stanova sagrađenih za izbegliceiz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina. Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 5Regionalnog stambenog programa (RSP) kojim u Srbiji, kao vodeća institucija, rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije“,-navedeno je u pozivu za današnju prigodnu svečanost.

Događaju će prisustvovati Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Tomas Li, predsatavnkambasade Sjedinjenih američkih država, kao i predstavnici drugih  međunarodnih organizacija i institucija.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Tokom skromne ceremonije biće primenjene sve antiepidemijske mere.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete videti na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -