Sneg na Zlatiboru, na Vodicama i prelepe fotografije zabeležene juče u blizini galerije Kovačevič, gde ima dosta snega.Prognostičari najavljuju i narednih dana toplije vreme, od srede uz slabije padavine.

Sneg na Zlatiboru i prava idila na Vodicama ga ima poprilično, pa osim sankanja, prava prilika i da deca naprave pravog Sneška.

I u utorak pretežno sunčano i toplije. Krajem dana i tokom noći na severu Srbije naoblačenje mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura od -4 do 3, najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.

Sneg na Zlatiboru se i pored toplog vremena zadržao, a ima ga i na planinama u užičkom kraju, Tari, Zlataru.

Naoblačenje sa kišom najavljeno je za sredu, najpre će zahvatiti severne predele zemlje, da bi se krajem dana naoblačenje sa padavinama proširiko i na centralno područje, ali prema najavama neće  više biti mraza. Najviša dnevna temepratura do 15 stepeni.

Meteorolozi za četvrtak najavljuju umereno do potpuno oblačno tokom prepodneva, a u popodvnevnim satima kiša, na planiinama slab sneg. Najviša dnevna temepratura do 12 stepeni.

Mart bez većih mrazeva

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda mart 2022. godine će biti blaži i prosečno vlažan, uz malu verovatnoću za pojavu mraza.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 4.9ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.6ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim, a u Vojvodini ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 15 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

A što se tiče aprila biće prosečno topao uz malu verovatnoću jakih mrazeva.

Ima dosta snega na Vodicama (Foto: N.Tošić Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom marta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije tokom marta u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -