Smotra recitatora u GKC nastupilo 18 iz tri uzrasne grupe, a njih šestoro najboljih, će predstavljati Grad Užice na Okružnoj smotri koja će biti održana u Kosjeriću.

Tradicionalno takmičenje ove godine je pod okriljem projekta Užice- Prestonica kulture Srbije, užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević je finalistima poželela da bez obzira na plasman ostanu dosledni i posvećeni, a da je duga tradicija ovog takmičenja još jedna je potvrda da istinski kvalitet opstaje decenijama

– Naše Užice je dalo najbolje besednike i govornike, mi smo oni koji su uvek hrabro i ponosno istupali, ali sa merom i skromnošću, koja nas je, sa razlogom, držala u samom vrhu i pokazivala našu posebnost”, istakla je gradonačelnica Užica otvarajući finalno takmičenje 53. gradske smotre recitatora “Pesniče naroda mog”.

– Nastavite sa radom i trudom i budete svesni da istinski kvalitet uvek biva prepoznat i vrednovan čak i kada je teško i izazovno, budite samo hrabriji i jači sa pogledom u svetlu budućnost i nove prilike koje su pred vama. Vi ste večeras centar naše pažnje, oni kojima se ponosimo, za koje stvaramo i radimo, kojima smo posvećeni i predani. Osvetlite našu “Eru kulture”, a mi ćemo uvek biti vaša podrška i oslonac za ono što činite”, poručila je gradonačelnica Užica recitatorima.

Takmičenje recitatora u GKC (Foto: Grad Užice)

Žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, Biljana Davidovski bibliotekarka savetnica i Verica Tucović novinarka, doneo je odluku da će na okružnom takmičenju u Kosjeriću u kategoriji mlađeg uzrasta grad Užice predstavljati Milica Vukotić i Teona Tošić. U okviru srednjeg uzrasta na okružno takmičenje idu Nađa Vasilijević i Maša Vesović, dok su Rajka Milišić i Vukašin Jelisavčić predstavnici grada iz kategorije stariji uzrast.

Inače, u okviru predfinalnog takmičenja iz svakog uzrasta od ukupno 90 prijavljenih odabrano je 18 takmičara. U daljem delu smotre, finalnom takmičenju, od ukupno 18 finalista odabrano je šest takmičara, iz svake kategorije po dvoje, koji idu dalje na Okružnu smotru u Kosjerić.

Pored teksta 53. Smotra recitatora u GKC pogledajte i druge tekstove iz kultureputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -