Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dvorane sprovedeni su u tri faze. Rekonstrukcija je obuhvatila postavljanje nosećih stubova i zidnih konstrukcija kod glavnog ulaza obloženih staklenom fasadom i aluminijumskom maskom, čime je renovirana dvorana produžena za 13 metara u prostoru kod glavnog ulaza. Taj deo obuhvata novoformiranu tribinu iza jednog od koševa, kao i nove svlačionice, prostor za sprave, medicinske i pomoćne prostorije kao i ulaz za gledaoce.

Izmenjen je i enterijer dvorane – povećana je visina terena, postavljen novi parket i nove konstrukcije koševa, led rasveta. Ukupni kapacitet tribina je oko 1000 mesta, a napravljene su i VIP loža, kontrolna soba, prostor za reporterske ekipe i medija centar.

Izvođači radova na rekonstrukciji Sportske dvorane Čajetina bili su „Polet“ iz Užica, „Rovčanin inženjering“ iz Prijepolja, „Jedinstvo“ iz Sevojna i MCS Sistem iz Požege a ukupnu vrednost radova u iznosu od 132 miliona dinara finansirala je opština Čajetina.

Dvoranu će otvoriti direktor Sportskog centra Čajetina Nikola Smiljanić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, a otvaranju će prisustvovati sve selekcije sportskih klubova sa teritorije opštine Čajetina. Planirana je dodela zahvalnica najzaslužnijima za renoviranje sportske dvorane.

U umetničkom programu će nastupiti pesnik Ljubivoje Ršumović, KUD „Zlatibor“ i plesna grupa „Haos animatori“ iz Novog Sada, navodi se u informaciji iz opštine Čajetina, gde je i najava dve utakmice i promocija knjige u renoviranoj dvorani.

U petak, 8. novembra od 17 časova, biće odigrana košarkaška utakmica između KK „Zlatibor“ iz Čajetine i KK „Mladost“ iz Zemuna. Pre utakmice (14 časova) održaće se promocija knjige o 40 godina postojanja KK „Zlatibor“.

U subotu, 9. novembra od 18 časova u istoj dvorani odigraće se ženska odbojkaška utakmica između OK „Zlatibor“ iz Čajetine i OK „Valjevo“.

Svečano otvaranje rekonstruisane i modernizovane Sportske dvorane u Čajetini je u četvrtak, 7. novembra u 17 časova.

- Advertisement -