Voditelj Nenad Kulačin rekao je da su demonstranti izvojevali tri pobede za nedelju dana što je bilo nezamislivo u proteklih šest godina kada Srbija nije imala opoziciju – ostavke Jutke, Sime i oslobođenje studenata i anonimusa iz Zrenjanina.

Sve to govori o defanzivi predsednika – rekao je Kulačin i poručio da nikome ne da da dira u proteste, jer šest godina zemlja nije imala opoziciju niti se čuo glas građana jer se Srbija probudila.

Sa protesta 22. marta u Užicu

Na mitingu je kritikovan RTS jer je veću pažnju posvećivao događajima u Venecueli i protestu žutih prsluka u Francuskoj dok nije izveštavao o protestima u dvorištu.

Posle pročitane izjave gradonačelnika Tihomira Petkovića da je aktuelna gradska vlast više učinila za proteklih hiljadu dana nego ikada u novijoj istoriji Užica građani su reagovali zvižducima i pištaljkama izražavajući nezadovoljstvo stanjem u gradu i tražeći ostavke.

Predsednik Udruženja sindikata vojnih penzionera Jovan Tamburić je rekao da diktatura i kriminal nisu budućnost Srbije.

Ogadila mi se vlast koja je opljačkala penzionere, a smanjenjem plata ponizila vojsku, prosvetu i zdravstvo kako bi još više pljačkala na tenderima i zapošljavala svoje stranačke trutove. Ogadile su mi se službe koje su dozvolile da na važne položaje dodju lopovi, agenti stranih obaveštajnih službi, nastrani i opasni ljudi. Ogadili su mi se intelektualci i nazovi elita Srbije koje potkupljene privilegijama i nije je briga kako je radniku, poljoprivredniku, starima bez penzije, studentu, veteranu i siromašnima Srbije, – govorio je Tamburić i zaključio da u Sbiji još živi na stotine hiljada mladih obrazovanih ljudi, bez lažnih diploma i doktorata i ti mladi svaki posao mogu obavljati stručno i pošteno.

Dragan Krsmanović pukovnik u penziji i za vreme bombardovanja komandant vojnog aerodroma Ponikve rekao je da nećemo i ne smemo zaboraviti NATO bombardovanje i šta je učinjeno Srbiji i ocenio da Srbija kroz partnerstvo i sporazume napreduje prema NATO-u označavajući pristupanje u zločinački savez formalnošću. 

Dragan Krsmanović, pukovnik u penziji, na protestu u Užicu

Kao i pre sto godina u Velikom ratu i kasnije tako se i svaka generacija mora boriti za  slobodu. I ona sada traje, borba za slobodu, porodicu, nacionalnu i ekonomsku nezavisnost, identitet. Nećemo trpeti laži i medijske manipulacije vlastodržaca i  njihovo nasilje. Vlast u Srbiji je uzurpirana od male grupe ljudi i državu moramo vratiti njenim građanima – poručio je pukovnik Krsmanović.     

Zoran Spasić spoljnopolitički analitičar poručio je da vlast oličena u Aleksandru Vučiću treba da ode i kritikovao ponašanja u državi u kojoj svakoga dana građane nazivaju plaćenicima, izdajnicima i špijunima samo zato što drugačije misle i pozvao Užičane na veliki miting 13. aprila u Beogradu.

Skup je protekao mirno kao i šetnja centralnim gradskim ulicama pored Trga od Dimitrija Tucovića, Strahinjića Bana preko Kralja Petra Prvog i Obilićeve do Gradske kuće.

- Advertisement -