Danas se nastavlja saniranje posledica jučerašnje havarije cevi u Turici, pa postoji mogućnost da u pojedinim delovima grada opadne pritisak u mreži, a da u delovima visoke zone manji broj potrošača ostane bez vode. Procena je da će radovi kraće trajati, a da će uključenjem izvorišta Turica, maksimalnim korišćenjem kapaciteta Ćebića i Živkovića Vrela i kako je sistem maksimalno podignut, potrošači ne bi trebalo da ostanu bez vode, navode iz JKP „Vodovod“ Užice.

Podsećamo, juče je došlo do havarije cevi u Turici, koja Postrojenje za prečišćevanje vode na Cerovića Brdu snabdeva sirovom vodom iz akumulacije Vrutci, pa su delovi grada i Sevojna ostali bez vode.

Iz „Vodovoda“ je juče saopšteno da će vode imati građani koji se snabdevaju sa visoke zone, i to do trenutka dok rezervoari na visokoj zoni budu imali vodu, i potrošači koji se snabdevaju sa izvorišta Vrela i Potočanja.

Ekipe JKP „Vodovod“ su na terenu i nastojaće da što pre otklone kvar kako bi snabdevanje vodom bilo normalizovano, navode iz užičkog „Vodovoda“.

- Advertisement -