Užički novinar Zoran Filipović,  koji je do sada vodio sve proteste, obraćajući se sugrađanima je poručio:

Današnji dan govori da su promene blizu. Posle ove subote u Srbiji ništa neće biti isto. Pobeda je moguća. Jedna stvar je važna, ministar odbrane koji je bio proglasio štrajk protiv opozicije trebalo bi da ode na vanredni pregled zdravstvenih sposobnosti! Jer, on hoće da štrajkuje glađu!

Ali, kako stvari stoje, potreban je vanredni tehnički pregled za celu Vladu Srbije! Evo, ovde u zgradi Skupštine grada, sedi čovek, odbornik SNS-a, a verovatno, doći će još njih da čuvaju zgardu. Od koga, zašto? Ja im poručujem, ostanite vi u Užicu, mi odosmo za Beograd!“

Zoran Filipović

Filipović je rekao da niko od autoprevoznika u Užicu nije bio spreman da vozi građane za Beograd, a oni koji su kupili vozne karte, imaće kontrolu ukoliko grupno idu. Ipak, rekao je, stići će Užičani do Beograda na razne načine.

Jučerašnje i današnje ponašanje vlasti, pokazuje da su na sve spremni. Zbog toga moramo biti oprezni i mudri u Beogradu. Bez nasilja, ne nasedajte!

Mi nećemo dati povoda da policija reaguje! I vidimo se ovde, ili na nekom drugom mestu, u slobodnijoj Srbiji!“

Na protestu, večeras u Užicu, kratko se okupljenima obratio i Dragan Krsmanović, pukovnik u penziji, istoričar, član „Dveri“:

Dragan Krsmanović

Strašne posledice egzodusa zdravstevnih radnika već su vidljive, izgleda da niko nema pameti i snage da prepiše terapiju ovoj grupi na vlasti. Sa ovog mesta poručujem da prelazim u stanje legitimne samoodbrane od uzuraptora vlasti u ovoj zemlji.

Bez obzira što sam se ponadao da će se ministar Vulin, pošto je konačno položio zakletvu, malo opametiti, vidim da ni on, a ni Generalštab nemaju druga posle nego da podržavaju jednog čoveka i jednu partiju. Kao da smo se vratili u poznatu prošlost.

Pozivam vas da svi pođemo sutra u Beograd, ali oni koji ne mogu, ne treba da žale, borba za slobodu će trajati još. Mi se borimo i za njihovu slobodu, da Srbija postane normalna zemlja.

Sa protesta u Užicu

Dostojanstvo nam je uništeno, i znam, najveća pobeda koju možemo postići jeste borba sa samim sobom, to je ujedno borba u kojoj svako može biti pobednik. Jednog dana će Srbija biti sloobodna, ali najpre trebamo kao ljudi, kao ličnosti,da budemo slobodni“, rekao je na protestu1 OD 5 MILIONA“ u Užicu Krsmanović.

N.Ilić

- Advertisement -