U tekstu koji je medijima saopštio odbornik Srpske napredne stranke u užičkoj Skupštini Mihajlo Balaban se navodi:   

„Odbornici Srpske napredne stranke Užice i Socijalističke partije Srbije zajedno sa svojim koalicionim partnerima, odlučili smo da zaštitimo institucije od nasilja koje sprovodi i propagira tzv. Savez za Srbiju. Zato ćemo od danas pa sve dok to bude neophodno svojim fizičkim prisustvom braniti gradsku Skupštinu.

Želimo da poručimo da nemamo ništa protiv mirnih protesta, niti ljudi koji misle drugačije, ali da se na vlast jedino može doći izborima, a ne divljanjem, huliganstvom, kršenjem zakona, Ustava i ugrožavanjem bezbednosti građana Srbije.

Potpuni je apsurd da opozicija ističe transparente „STOP NASILJU“, a da istovremeno lome ograde, razbijaju stakla, na silu upadaju u zgradu RTS-a, u beogradsku skupštinu, da nose vešala, motorne testere, vređaju žene, prete šamarima i slično.

Obraćanje medijima odbornika SNS i koalicionih partnera

Čista je sreća da niko do sada nije ozbiljnije povređen, a kako bismo sprečili da do toga dođe, okupili smo se danas ovde i poručujemo STOP NASILJU, STOP FAŠIZMU KOJI PROPAGIRA BOŠKO OBRADOVIĆ, STOP DALJEM BOGAĆENJU TAJKUNA POPUT ĐILASA I JEREMIĆA, STOP ONIMA KOJI SU PREKO DECENIJU UNIŠTAVLI I DEMOLIRALI DRŽAVU SRBIJU I NjENE GRAĐANE!

Želimo jaku, snažnu i prosperitetnu državu, kakvu grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, želimo složnu državu, a ne zemlju u kojoj građane huškaju da se okreću jedni protiv drugih, na zadovoljstvo svih neprijatelja Srbije“, navedeno je u saopštenju SNS, SPS i koalicionih partnera iz Užica.

- Advertisement -