Za dogradnju radne dečje sobe u “Maslačku” opredeljeno je oko 9 miliona dinara od Ministarstva za demografiju i populacionu politiku uz učešće Grada u projektu sa 3,6 miliona dinara, a rok za završetak je 60 dana.

– Dogradnjom ovog prostora rešićemo u budućnosti problem smeštajnog kapaciteta dece iz Gradske opštine Sevojno. U ovoj ustanovi upisano 290 mališana, a na čekanju je  22  dece – navela je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice

Prošle godine dograđena  je jedna soba i tada su primljena sva deca na čekanju, ali se u međuvremenu javila potreba za smeštajem još dece.

Grad Užice i Predškolska ustanova su zajedno uradili projekat dogradnje i konkurisali za sredstva kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i dobili sredstva za tu namenu.

Vrtić u Sevojnu (Foto:UM)

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica istakla je da „Ministarstvo je opredelilo oko 19 miliona dinara za projekte u Užicu. Oko 9 miliona dinara je za dogradnju radne dečje sobe u vrtiću u Sevojnu uz učešće Grada u projektu sa 3,6 miliona dinara. Ostala sredstva iskorišćena su za nabavku dva automobila za Dom zdravlja i za nabavku jednog ultrazvučnog aparata“.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić izrazio je zadovoljstvo rešavanjem problema smeštaja dece u vrtiću.

– Nadam se da ćemo za dve ipo godine ponovo morati da radimo još jednu sobu. Mislim da je zadovoljstvo svih građana Sevojna da nas bude što više, – naglasio je Marić.

Ivan Marić, predsednik Gradske opštine Sevojno

Na poslednjem prijemu dece u Predškolsku ustanovu ostalo je ukupno oko 200 mališana na listi čekanja, od kojih je preko 170 u Užicu.

Gradonačelnica je najavila i nova ulaganja u narednom periodu kako bi sva deca imala mesto u vrtićima. U vrtiću „Neven“ sledeće godine biće dograđene dve radne sobe, a u planu je da se u širem gradskom jezgru izgradi novi vrtić.

- Advertisement -