Preminuo dr Miloš Božović (1962-2021) sinoć u Užicu. Završio je Stomatološki fakultet, a potom i specijalizaciju iz maksilofacijalne hirurgije 1995. godine u Beogradu.

15. novembar

Preminuo dr Miloš Božović

Komemorativna sednica

Komemorativna sednica povodom smrti prim. dr Miloša Božovića, dugogodišnjeg direktora Zdravstvenog centra Užice održana je u Narodnom pozorištu Užice.

Pored članova porodice, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice, gradskog rukovodstva, kao i predstavnici republičkih i gradskih preduzeća i ustanova, kolege, prijatelji i rodbina.

13. novembar

Preminuo dr Miloš Božović, sinoć u Užicu. Bio je dugogodišnji direktor Zdravstvenog centra.

Zvanje primarijusa stekao je 2012. godine. Od 1995. do 1998. godine nalazio se na čelu Odseka u službi ORL i MFH, nakon čega je do 2000. godine obavljao funkciju zamenika direktora Opšte bolnice Užice. Na mesto direktora Zdravstvenog centra Užice imenovan je 15.aprila 2011. godine.

Doktor Božović je bio član Evropskog  Udruženja kraniofacijalnih hirurga, Udruženja maksilofacijalnih hirurga Srbije i član Skupštine stomatološke komore. Autor je više radova iz svoje oblasti koji su prezentovani na našim i stranim kongresima. Bio je aktivni učesnik i autor više poglavlja u izradi međunarodne YUSAD studije, koja je zvanični udžbenik na poslediplomskim studijama Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Dr Miloš Božović, direktor zdravstvenog centra Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

U poslednjih deset godina koliko je bio na čelu Zdravstvenog centra Užice dao je veliki doprinos u razvoju svih ustanova koje su pod okriljem Zdravstvenog centra, njihovoj modernizaciji i opremanju, usavršavanju stručnog kadra, sa ciljem da ustanova na čijem čelu je bio dobije status Kliničko bolničkog centra, – navode na gradskom sajtu.

Preminuo dr Miloš Božović, sahrana u ponedeljak na Sarića Osoju

Komemoracija u Zdravstvenom centru Užice biće održana u ponedeljak, 15. novembra u 10 časova u sali za sastanke na TS2 Opšte bolnice Užice, a u Užicu u Narodnom poziorištu u 11 časova.

Izjava saučešca biće na groblju Sarića Osoja od 12 sati, a opelo i sahrana u 14 časova na groblju Sarića Osoje, saopštila je PR menadžerka Zdravstvenog centra Užice.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -