U toku su radovi na Gradskoj kući u Užicu u vrednosti od devet miliona dinara od kojih je Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga izdvojila dve trećine odnosno šest miliona a ostatak Grad Užice. Izvođač radova je GP „ Temelj“ iz Bajine Bašte.

– Skida se postojeći dotrajao crep i postavlja vodonepropusna folija i novi crep. Radovi će biti izvođeni i vikendom a po potrebi i noću zbog specifičnosti mesta kako se ne bi ugrozili prolaznici,- izjavio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Zgrada je građena od 1922-1927.godine, a sprat je dogrđen u periodu od 1956-57. godine. Objekat zajednički koriste Grad Užice, Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga Užice i Zlatiborski upravni okrug.

Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević navela je da zgrada je pod zaštitom države i dodala da ovako temeljna rekonstrukcija krova nije rađena i da to bilo neophodno jer su imali problema sa prokišnjavanjem.

-To je posebno došlo do izražaja ovog kišnog leta. Ovo je pravi trenutak da  problem saniramo i da doprinesemo da se ovo zdanje i dalje održava, ali i izgleda reprezentativno, – rekla je Lapčević.

Rokovi su kratki i intenzivno se odvijaju radovi, naveo je predstavnik izvođača GP Temelj a projekat je uradio „Užice razvoj“.

– Preduzete su sve mere za bezbednost građana, a sledeća faza je u dvorištu zgrade tako da neće biti puno smetnji u toku izvođenja radova, – istakao je Mišo Milivojević, iz GP „Temelj“ Bajina Bašta.

Kako je navedeno u planu je nastavak zajedničke saradnje Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga i Grada Užica na daljoj rekonstrukciji i adaptaciji objekta. Kod Ministarstva energetike konkurisali su za sredstva u okviru programa energetske efikasnosti. U planu je zamena stolarije, krovne konstrukcijae i fasade, a poslovi su procenjeni su na oko 42 do 43 miliona dinara.

- Advertisement -