MUP Užice je tokom novembra otkrio 3.711 saobraćajnih prekršaja. Dogodilo se 65 saobraćajnih nezgoda, od kojih 29 sa nastradalim licima, u kojima je 38 lica povređeno, dok poginulih lica nije bilo. Registrovano je 19 krivičnih dela u vezi sa opojnim drogama, što je više odnosu na isti mesec prošle godine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom novembra 2023. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti, navedeno je u saopštenju koje prenosimo u celosti:

„Tokom novembra otkriveno je i prijavljeno ukupno 114 krivičnih dela, od kojih je 99 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, 13 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala i dva dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala.

Policijski službenici rasvetlili su 50% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica. Izvršeno je ukupno sedam krivičnih dela protiv života i tela, među kojima i jedno krivično delo ubistvo u pokušaju.

Evidentirano je 27 krivičnih dela protiv imovine. Broj teških krađa manji je za 44% u odnosu na isti mesec prethodne godine. Evidentirana su četiri krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Tokom novembra MUP Užice je registrovao 19 krivičnih dela u vezi sa opojnim drogama, što je više za 12% u odnosu na isti mesec prošle godine.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirana su 123 javna okupljanja. Sva javna okupljanja, kao i sportske priredbe protekli su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 28 prekršaja, od kojih je 14 izvršeno na ulicama i na trgu.

Stanje bezbednosti učenika i škola, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Užicu, je zadovoljavajuće. Nije bilo izvršenih krivičnih dela ni prekršaja u školama tokom novembra. U svim osnovnim školama pripadnici Policijske uprave u Užicu nastavljaju sa sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

U novembru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 65 saobraćajnih nezgoda, od kojih 29 sa nastradalim licima, u kojima je 38 lica povređeno, dok poginulih lica nije bilo.

Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 18, putnika u putničkim vozilima – 9 i pešaka – 9.

Preko 3.700 saobraćajnih prekršaja

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.711 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 266 vozača, od kojih 151 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i sedam pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U toku meseca novembra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je osam migranata i svi su izrazili nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji.

Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za 8.704 strana državljana, što je za 59% više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tokom novembra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 18 komada oružja, i to u legalnom posedu – 17 i u ilegalnom posedu – 1, kao i 40 komada municije.

Policijska uprava u Užicu, tokom novembra 2023. godine, izdala je 1.437 ličnih karti, 493 putne isprave, 1.036 vozačkih i 136 probnih vozačkih dozvola, kao i 1.712 saobraćajnih dozvola.

Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima“, navedeno je u saopštenju MUP Užice.

Pogledajte i druge tekstove, putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -