Predstava po tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Jagoša Markovića okupila je poznata imena našeg glumišta: Jelisaveta Seka Sablić, Vesna Trivalić, Anita Mančić, Milica Gojković, Dragan Mićanović, Irfan Mensur, Marko Janketić, Slobodan Tešić, Bojan Lazarov, Miloš Samolov i devojčica Ana Čarman.

Selektor Festivala Bojan Munjin kaže da je u pitanju komad o izdanim ili izgubljenim iluzijama, ali i da se donose različiti zaključci nakon gledanja predstave.

Ovo je i komad o tome da sve stvari dolaze na naplatu. To nije optužba, već suma našeg života. Svi smo potomci nekoga ko je nešto uradio i mi moramo da jedemo kiselo grožđe ljudi koji su bili pre nas. U tom smislu, ako hoćemo da budemo na visini zadatka sopstvenog života, moramo tako. Čitava istorija pokazuje da čovek uvek pokušava nešto da uradi i tako je malo junak, malo anti junak, ali čini koliko može. Važno je da nešto radimo, koliko možemo. Junaštvo dana i svakog pojedinca se, nakon svih tragedija i izdaja sastoji u tome da počnemo ponovo, sa svim ožiljcima koje imamo. U ovoj predstavi posle kraja, postoji kraj. Uvek postoji novi početak. Ovde imamo kraj koji čoveku otvara mogućnost da šta god bilo, radi dalje, – rekao je na okruglom stolu nakon predstave Munjin.

Dragan Mićanović

Večeras nastupa KAMERNI TEATAR 55 SARAJEVO sa predstavom “SJEĆAŠ LI SE DOLI BEL”, Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića. Igraju: Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Davor Golubović, Elma Juković, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović, Saša Krmpotić.

Kada je reč o pratećem programu u petak, 8. novembra na Maloj sceni užičkog pozorišta sa početkom u 18:00 je promocija serijala „Teatrologike“, RTS, autorke Olivere Milošević.

A u subotu, 9. novembra takođe na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice , u 18 časova  je promocija knjige „Surova klasika, rediteljski zaokreti u tumačenju dramske klasike“ Ksenije Radulović.

OVDE možete videti i preuzeti Bilten Jugoslovenskog pozorisnog festivala „Bez prevoda“.

- Advertisement -