1. avgust

Požar u Mokroj Gori

Pored požara u Negbini gori oko 100 hektara šume na nepristupačnom terenu na području Mokre Gore. MUP je uputio dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica kako bi zajedničkim snagama sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine stavili vatru pod kontrolu, navodi se u informaciji RTS.

30. jul

Vanredna situacija u Novoj Varoši

Na teritoriji opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija. A prema podacima iz MUP-a zapadna strana požara kod Nove Varoši pod kontrolom , MUP preusmerio  snage na istočnu stanu na otvorenom u selu Negbina.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci –spasioci iz 13 organizacionih jedinica MUP-a, kao i pripadnici Helikopterske jedinice, koji su u 36 naleta izbacili oko 46 tona vode.

Imajući u vidu da je i dalje toplo vreme očekuje se da dejstvo bude nastavljeno i tokom narednog dana.

29. jul

U Negbini gori 150 hektara četinarske šume

Požar je izbio u ponedeljak, vatra se potom razbuktala i uz vetar i visoku temperaturu brzo se proširila i zahvatila četinarsku šumu i rastinje.

Požar je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume, ya sada ne ugrožava domaćinstva i stanovništvo.

Na terenu su tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, jutros oko 05 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan helikopter pridružiti u toku prepodneva.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Požar u novovaroškom selu Negbina traje nekoliko dana i zahvatio je veliko prostranstvo, meštanima je izgorelo dosta šume, a ono što je najvažnije da za sada stanovništvo nije ugroženo.

Požar zahvatio oko 150 hektara šume (Foto: MUP)

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -