Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar sporta Vanja Udovičić  posetili su Užice i sa predstavnicima Grada i škola razgovarali o budućim planovima i ulaganjima.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministar Šarčević najavio je otvaranje novog sportskog odeljenja u Užičkoj gimnaziji.

– Mi šaljemo poruku da sport i učenje mogu i moraju zajedno. Programi obuhvataju više specijalizovanih celina i deca posle mogu da upišu fakultet po želji. U odeljenja može da se upiše po 20 učenika, – rekao je ministar Šarčević.

Ministar sporta Vanja Udovičić naglasio je timski rad na promovisanju novog koncepta obrazovanja sportista.

– Promovišemo otvaranje sportskog odeljenja u Gimnaziji koja ima tradiciju preko 170 godina i želja nam je da pored Beograda najveći gradovi po regionima dobiju odeljenja koja će direktno da budu okrenuta razvoju sporta. Ojačaćemo sistem na lokalu i omogućićemo da mladi  mogu da biraju u svojim mestima čime će da se bave i usavršavaju u svom gradu, – naveo je Udovičić.

Vanja Udovičić, ministar sporta

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je dosadašnja ulaganja u obrazovnu i sportsku infrastrukturu ova dva ministarstva.

– Završavaju se dva značajna sportska objekta i to sportska hala u Krčagovu koja će ukupno koštati oko 1,2 miliona evra i veći deo je dobijen od Ministarstva omladine i sporta, a drugi objekat koji se gradi je školska sala pri Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“ u Sevojnu vrednosti 470 hiljada evra, – rekao je Petković.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost i za podršku u obrazovanju i ulaganja u osnovno i visoko školstvo.

Direktor Užičke gimnazije Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije rekao je da se za novo sportsko odeljenje već prijavilo 39 učenika od kojih će biti upisano 20 u narednoj školskoj godini.

Gradonačelnik Tihomir Petković sa ministrima (Foto:UM)

Održan je sastanak i Aktiva direktora na kome se govorilo o radu tokom epidemije koronavirusa i o sprovođenju reformi u narednom periodu.

- Advertisement -