„Da Budimka ponovo bude kao što je nekada bila“, poručio je Vučić i poželeo uspeh porodici Marković, novim vlasnicima fabrike, piše RTS.

Predsednik je isprobao prve proizvode – džemove. „Probao sam organski džem od malina i odličan je. Takođe, probao sam mešanu marmeladu koju sam mnogo voleo sa palačinkama kada sam bio dečak“, istakao je Vučić.

Detalje posete Vučića „Budimki“ možete videti u izveštaju Slavice Jovanović, dopisnice RTS iz Užica.

Kada je „Budimku“ kupila ITN grupa, stvari su počele da se menjaju na bolje, u kompaniji koja je svojevremeno bila lider na tržištu stare Jugoslavije sa više kvalitetnih proizvoda, sokovi, džemovi, pakovano povrće. Prema najavama čelnih ljudi na tržište će biti plasirano oko 50 proizvoda „Budimke“, pakovanih u malo izmenjenoj ambalaži. Očekivanja su da svoje mesto ponovo nađu i na svetskom tržišu.

U obnovu požeške fabrike uloženo je više od pet miliona evra, a trenutno je zaposleno oko 50 radnika. U narednoj godini ovaj broj trebalo bi da bude dupliran.

U narednom periodu očekuje se potpisvanje više značajnih ugovora kao i nastavak saradnje ITN grup sa Poljoprivrednom školom u Požegi, gde će se školovati budući kadrovi.

Podsećamo „Budimka“ je 2008. godine bila privatizovana, potom je otišla u stečaj, a kako je tekao proces privatizacije više iz teksta „Požeška Budimka i dalje bez novog vlasnika.“

Požežani su ranijih godina organizovali „Jabuka fest“ u cilju da se probodi svest o potrebi aktiviranja pogona „Budimke“, koja je svojevremeno bila najveći prerađivački gigant u staroj Jugoslaviji.

- Advertisement -