Radovi na izgradnji sportske sale u Sevojnu počeli su u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, predstavnika Grada Užica i Gradske opštine Sevojno.

Novi objekat je u okviru Osnovne škole “Aleksa Dejović”, a planirano je da bude završen krajem marta naredne godine. Vrednost radova je 467 hiljada evra a objekat će imati 1000 kvadratnih metara.

– Nova infrastruktura je jedna od faza da se dalje razvija jednosmenska nastava. Brojne reforme u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju su uslov za savremeno društvo zasnovano na znanju i razvoju start-ap zajednica, – rekao je ministar Šarčević.

Građani Sevojničana dobiće moderan sportski objekat koji će osim učenika moći da koriste i klubovi i svi zainteresovani za sport.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da 80 odsto sredstava je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a da je preostali iznos planiran u ovoj i narednoj godini u gradskom budžetu.

Ministar  Šarčević je tokom posete u Užicu obišao radove budućeg regionalnog inovativnog Start-ap centra za razvoj visokog obrazovanja u krugu bivše kasarne.

Dodajmo da je Osnovna škola “Aleksa Dejović” u pilot projektu jednosmenske nastave koju će pohađati od 1. septembra učenici izdvojenog odeljenja u Krvavcima.

- Advertisement -