Mađarski novinari i turoperatori po prvi put su bili u trodnevnoj posetni Zlatiboru. Predstavnici mađarske turističke privrede doputovali su organizovano na Zlatibor i studijska tura rezultat je napora koje Turistička organizacija „Zlatibor“ ulaže u promovisanje destinacije.

Predstavnici TO „Zlatibor“ prošle godine održali su prezentaciju i prestavili turističke potencijale planine u srpskoj ambasadi u Budimpešti, kada se mađarska javnost i zainteresovala da bolje upozna planinu.

U saradnji sa agencijom „Alpha travel“ iz Subotice, 15 predstavnika medija i turoperatora iz Mađarske doputovalo je na Zlatibor sa željom da se što bolje upoznaju sa svim aktivnostima, lokalitetima, atrakcijama i potencijalima koje planina može da ponudi za mađarske turiste.

Tokom trodnevnog boravka gosti iz Mađarske obišli su Stopića pećinu (novo radno vreme za posete od 09:30-18:00) selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, Mokru Goru, a imali su priliku i da uživaju u ponudi Avantura i Dino parka.

Gosti iz Mađarske u Sirogojnu

Pored mogućnosti za aktivan odmor, zdravstveni turizam, boravak u prirodi i adrenalinske sadržaje, gosti su se obilaskom zlatiborskih hotela uverili da je standard ugostiteljskih usluga na visokom nivou i da je Zlatibor destinacija sa velikim potencijalima za poslovni turizam.

Posebnu pažnju gostima je privukla raznovrsna gastronomska ponuda i tradicionalni domaći proizvodi, a ljubaznost lokalnog stanovništa i ugostiteljskih radnika učinili su da sa Zlatibora ponesu najlepše utiske.

www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -