Na jučerašnjim izborima SNS ostvarila ubedljivu pobedu u Kosjeriću sa osvojenih 67,23 odsto glasova birača, u Zaječaru je osovojeno 47 odsto, dok je u Preševu šest odsto izašlih na izbore glasalo sa Srpsku naprednu stranku.

Na lokalnim izborima u kosjerićkoj opštini četiri liste su osvojile odborničke mandate, jedino Srpska radikalna stranka nije prešla cenzus.

Listi Aleksandar Vučić – Za budućnost Kosjerića – Ivica Dačić pripalao je 20 mandata ili 68,78 odsto, Čisti ljudi za čist Kosjerić osvojili su tri mandata ili 13,59 odsto, Domaćini da pobede – Milan Stamatović dva mandata ili 9,65 odsto i Nada za Kosjerić – Nacionalno demokratska alternativa Miloš Jovanović – Demokratska stranka Srbije – Žika Gojković – Pokret obnove Kraljevine Srbije dva mandata ili 7,29 odsto glasova izašli birača na lokalne izbore u Kosjeriću.

Pravo glasa u Kosjeriću ima 9.329 građana, u nedelju je na lokalnim izborima u Kosjeriću glasalo 6812 birača, podaci su Opštinske izborne komisije.

Zdrava Srbija – zadovoljna izbornim rezultatom

Zdrava Srbija (ZS) je zadovoljna ostvarenim izbornim rezultatima na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru, jer smo, u poređenju sa brojem glasova koje smo osvojili na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, zabeležili značajan rast podrške građana u ovim mestim, – izjavio je Milan Stamatović, predsednik ZS, zahvalivši se svim biračima u Kosjeriću i Zaječaru koji su ukazali poverenje njegovoj stranci.

 – U odnosu na jun prošle godine, u Kosjeriću smo zadobili za 50 odsto veću podršku, osvojivši 10 % mandata u kosjerićkom parlamentu, dok smo u Zaječaru osvojili dva odsto glasova, što je odličan rezultat s obzirom na to da je Zdrava Srbija prvi put izašla na lokalne izbore u Zaječaru, a i zbog činjenice da smo postigli šest puta bolji rezultat u ovom gradu u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, – ističe Stamatović.

– Iako smo učestvovali na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru, i dalje smatramo da još uvek nisu ostvareni svi preduslovi za održavanje fer i demokratskih izbora, kao i da je potrebno da se ispune ključni zahtevi opozicije, a neki od njih, na kojima Zdrava Srbija insistira, jesu razdvajanje termina održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, otvaranje najuticajnih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom , – zaključio je Milan Stamatović lider Zdrave Srbije.

Zdrava Srbija osvojila dva mandata na lokalnim izborima u Kosjeriću (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -