Kulturni sadržaji danas i narednih dana brojni, predviđene su izložbe, književne večeri, premijera, koncerti, a održaće se u Gradskom kulturnom centru, Narodnom pozorištu Užice,Jokanovića kućii Narodnoj biblioteci Užice.

17. maj

Izložba povodom 12. rođendana

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u utorak, 17. maja slavi 12 godina postojanja i rada koju će obeležiti izložbom radova koju su kreirali korisnici Boravka uz pomoć osoblja na radionicama koje se svakodnevno održavaju.

Otvaranje izložbe je planirano za 11:00 časova u klubu Gradskog kulturnog centra.

18. maj

Uz Dan muzeja izložba

Povodom Međunarodnog dana muzeja, Narodni muzej Užice uprličio je izložbu “Lica crkvene umetnosti – prepisivači, štampari i kopisti” autora Katarine Dogandžić Mićunović.

Izložba će biti otvorena u sredu, 18. maja u Galerijskom prostoru Jokanovića kuće sa početkom u 19:00 časova.

19. maj

Promocija knjige dr Rada Ristanovića

U knjizi ,,Beogradski Ravnogorci“ autor dr Rade Ristanović piše o organizacionoj i kadrovskoj strukturi, kao i o metodologiji rada Ravnogorskog pokreta u Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Promocija knjige će biti održana u četvrtak, 19. maja 2022. godine, u 19:00 časova u Narodnoj biblioteci Užice.

U programu osim autora učestvuju: dr Radosav Tucović, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju i istoričar Milomir Maksimović.

20. maj

Koncert Električnog orgazma

Nakon rasprodatih koncerata u Beogradu, Apatinu i Kruševcu, legendarni beogradski sastav “Električni orgazam” stiže i u Užice.

Koncert je zakazan za petak, 20. maj, i biće održan u bašti GKC-a, sa početkom od 21:00 (u slučaju lošeg vremena, koncert će biti prebačen u veliku salu).

Legendarni bend će u Užicu nastupiti u okviru prolećne turneje kojom proslavlja 42 godine postojanja.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. januara 1980. godine nakon koncerta grupe “Leb i sol” u Domu sindikata, kada su Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec i Ljubomir Đukić Ljuba otišli u boemsku kafanu “Mornar” (pošto u to vreme nije bilo kafića) i odlučili da naprave pank bend.

Ime “Električni orgazam” predložio je Gile, pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnji establišment.

20. maj

Mesec (dana) na selu

Premijera predstave  Mesec (dana) na selu je zakazana za petak, 20. maj, u 20:00 časova na Velikoj sceni užičkog Narodnog pozorišta.

Igraju: Igor Borojević, Bojana Zečević, Vanja Kovačević, Divna Marić, Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović, Tijana Karaičić Radojičić i Janko Radišić. Režija: Milan Nešković.

21. maj

Humanitarni koncert

Kulturni sadržaji raznovrsni u gradu na đetinji, planiran je humanitarni koncert za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više dece sa teritorije grada Užica, biće održan u klubu Gradskog kuluturnog centera u subotu 21. maja sa početkom u 21:00 čas.

Na koncertu učestvuju bendovi Equinox, Mehanizam, DreddUp.

Ulaznice po ceni od 250 dinara možete nabaviti u klubu GKC-a, sav prihod od ulaznica biće uplaćen za pomoć ugroženima. Pored kupovine ulaznica, publika će moći da ostavi i dobrovoljni prilog u kutiji koja će se nalaziti na ulazu.

24. maj

Narodna biblioteka Užice

Promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“

Promocija knjige Đorđa Randelja „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“, biće održana U Narodnoj biblioteci Užice, u utorak, 24. maja, sa početkom u 19:00 časova.

O knjizi će pored autora govoriti i dr Ilija Misailović.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom maja možete pogledati OVDE.

- Advertisement -