Kultura i dešavanja ovih dana u Užicu u znaku poestske večeri, a predstoje i dve pozorišne predstave „Dejt“  Sandre Silađev i „Svinjski otac“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Hadži Nemanje Jovanović.

Udruženje Prkos i Teatar Inat organizuju u večeras, četvrtak, 21. april, u klubu Gradskog kulturnog centra, Poetsko prkosno veče.

Svoje stihove će čitati Snežana Ivanović, Nađa Đoković, Tijana Mitrašinović i Ivan Petronijević i glumci Teatra Inat. 

Početak poetske večeri u 20 časova a ulaz je slobodan.

Predstava „Dejt“ Sandre Silađev

Pozorišna predstava „Dejt“, autorska monodrama glumice Sandre Silađev, biće odigrana u Narodnom pozorištu Užice u četvrtak, 21. aprila, u 19:30 časova.

Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen „dejt“ se ne pojavljuje. Olivera, dakle, čeka.

Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao?

Olivera se oseća kao dama, usedelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21 veku. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom celom svetu”? Ili bar na internetu?

Kultura: Predstava „Svinjski otac“

Predstava „Svinjski otac“ po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Hadži Nemanje Jovanovića  biće izvedena u sredu, 27. aprila u 19:30 časova.

„Svinjski otac“ je priča o ljudskim slabostima, strastima, priča o ljubavi i strahu od iste. Posesivna, kakva u korenu potencijalno i jeste svaka majčinska ljubav “ljubav” majka Dare prerasta u jednu opštu metaforu društva, sebičnog nesvesnog sebe i nespremnog za promene.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -