Turistička organizacija „Zlatibor“ i opština Čajetina ugodstili su jednu sasvim nesvakidašnju porodicu iz Kraljeva, sa jedanaestoro dece. Reč je o porodici Kovačević koja broji čak jedanaestoro dece, a rodila ih je i o njima se brine samohrana majka Maja Kovačević.

Pored toga što je ponosna majka jedanaest mališana, Maja je i novinarka i publicista, urednica ,,Kraljevskih novina“, ,,Glasa Srbije“, „Glasa Akademske Srbije“, i predsednica  udruženja ,,Kneginja Persida Karađorđević“ koje se zalaže za bolji život porodica sa više dece.

Pored brojnih obaveza koje ima kao majka jedanaestoro dece Maja je uspela da 
napiše i objavi knjigu „Sveta Anastasija srpska“, a promocija njene knjige bila je organizovana u utorak, 27. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Knjiga „Sveta Anastasija srpska“ nastala je iz potrebe ove žene i majke da najlepše duhovne i ljudske vrednosti približi deci  kroz likove onih koji su se u srpsku istoriju upisali upravo zbog svojih vrlina, a kao glavnu junakinju svoje knjige izabrala je princezu Anu, majka prvog srpskog prosvetitelja, Svetog Save.

Jedanaestoro dece Maje Kovačević (Foto: TO Zlatibor)


Gost na promociji Majine knjige bio je i pesnik Ljubivoje Ršumović koji je sve prisutne pozdravio „Zdravicom narodu srpskom“, a promociju su uveličali i mlada Anđela Ječmenica, učenica petog razreda osnovne škole „Dimitrije Tucović“ sa Zlatibora, koja je otpevala pesmu „Mi smo deca neba“ i njen nastavnik muzičkog Marko Džambasović koji se publici predstavio na fruli i dvojnicama.

Promocija je imala i prodajni karakter, a svi prisutni koji su kupili Majinu knjigu na taj način pomogli su život ove samohrane majke i njenih jedanaest mališana.

Porodicu Kovačević posetili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika Arsen Đurić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović


Nakon razgovora sa hrabrom majkom Majom i druženja sa decom, predstavnici opštine ispratili su porodicu na izlet do Stopića pećine i Sirogojna.

- Advertisement -