U vreme praznika Apoteka Zdravlje, u Jug Bogdanovoj ulici, dežuraće non-stop, Apoteka Centar, u ulici Dimitrija Tucovića, radiće u petak, subotu, nedelju i ponedeljak od 8 do 22 časa, a Apoteka u Dispanzeru za Majku i dete radiće 26. i 27. aprila od 10 do 17 časova.

Banke, trgovinski, ugostiteljski objekti, kao i pojedina javna preduzeća, imaće poseban raspored rada tokom praznika.

Prodavnica „Lidla“ u petak, 26. aprila, radiće do 18 časova. Na Vaskrs, 28. aprila neće raditi, a 1. maja radiće skraćeno do 14 časova.

Tempo u Užicu će na Veliki petak raditi do 18 časova, a u subotu, 27. aprila od 7 do 22 časa. Na Uskrs neće raditi, dok će od ponedeljka i tokom prvomajskih praznika raditi redovno radno vreme.

Od 26. do 29. aprila, kao i  1. i 2. maja JKP „Bioktoš“ neće naplaćivati prakiranje na parkiralištima sa SMS sistemom naplate i na parkingu stare pošte, dok će parkiranje neprekidno za vreme praznika naplaćivati u Javnoj garaži.

Na Veliki petak i Vaskrs neće raditi Zelena pijaca Lipa i Robna pijaca Međaj.

Cvećara JKP „Bioktoš“, u ulici Kralja Petra I, radiće u petak, subotu, ponedeljak i 2. maja od 7 do 15 časova. Cvećara neće raditi 28. aprila i 1. maja.

U vreme praznika biće otvoreni dežurni telefoni RJ Gradska groblja– 064/ 820 32 07 i 064/ 820 32 86.

Pošta u Obilićevoj ulici u Užicu i na Zlatiboru dežuraće u subotu od 8 do 15 časova, ali neće raditi u petak, nedelju i ponedeljak.

Autobuski saobraćaj: U petak 26. aprila, u ponedeljak 29. aprila, u sredu 1. maja i u četvrtak 02. maja u javnom i prigradskom prevozu biće aktivan nedeljni red vožnje zbog Vaskršnjih i prvomajskih praznika. Đačkih polazaka neće biti jer je u toku prolećni raspust.

Tokom praznika biće pojačana kontorla saobraćaja, navode iz saobraćajne policije. Ukoliko idete prema Zlatiboru radi se rekonstrukcija magistrale, oprezno vozite, biće prazničnih gužvi i zastoja.

- Advertisement -