U okviru radova na kompletnoj rekonstrukciji deonice duge 15,2 km od hale u Velikom parku u Užicu do petlje Sušica, započeli radovi na nekoliko deonica magistralnog puta prema Zlatiboru.

Šef gradilišta Željko Popović ističe da je u okviru rekonstrukcije predviđena izgradnja nove kolovozne konstrukcije, postavljanje novih ivičnjaka, rigola, sanacija svih mostova, rekonstrukcija starih zidova uz izgradnju dva nova potporna zida, sanacija kosina, postavljanje zaštitnih mreža, kompletna rekonstrucija dva tunela. Popović je rekao da se radovi izvode po zonama od kojih su tri zone radova pod semaforskom signalizacijom, a u jednoj zoni radova saobraćaj se odvija u tri trake i regulisan je saobraćajnim znacima i dodao da se deo radova izvodi i van putnog pojasa.

 – Molio bih vozače za strpljenje i oprez, kao i da koriste alternativne puteve i deonice, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku završimo radove,- rekao je Popović.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović, je rekao za gradski sajt, da je Grad Užice učestvovao u pripremi projektne dokumentacije, da je prilikom izrade projekta, u saradnji sa javnim preduzećima dao sugestije vezane za izgradnju trotoara i izmeštanja nekoliko stajališta u gradskom i prigradskom prevozu.

 – Ovo je velika investicija, koja će u velikoj meri doprineti poboljšanju ovog dela puta i za koju se nadamo da će biti završena u predviđenom roku. Kako bi se što bolje obavio posao, javna preduzeća su u koordinaciji sa užičkim Putevima oko instalacija na određenim delovima puta,- istakao je Maksimović.

Radove na ovoj deonici magistrale izvode užički „Putevi“, a predviđeno je da traju ukupno 15 meseci. Po planu rok za završetak radova je april naredne godine.

- Advertisement -