Naslovna Ključne reči RADOZNALOST I NEINFORMISANOST MOGU BITI KOBNE

Ključna reč: RADOZNALOST I NEINFORMISANOST MOGU BITI KOBNE

KOME MLADI DA SE OBRATE ZA SAVET I POMOĆ Zbog problema...

Ukoliko bi neko od ispitanih učenika imao problem vezan za upotrebu droga, najčešće ne bi znao kome da se obrati za savet i pomoć, a da to nisu roditelji, bliske osobe, ili njihovi najbolji drugovi. Slična je situacija i u ostalim mestima Srbije.

SREDNJOŠKOLCIMA PRIHVATLJIVE RADIONICE SA STRUČNIM LICIMA O posledicama upotrebe droga

Anonimne ankete ne znaju za koga su radili i kakvi su rezultati. O tome se ne govori u školi, zato imaju predloge kako tom problemu pristupiti a da im bude zanimljivo. Sigurno ima povodljive ili dece koja žele da se dokazuju, - navode užički srednjoškolci.

DROGA U ŠKOLAMA Radoznalost i neinformisanost mogu biti kobne

U protekle dve godine broj maloletnika sa izvršenim krivičnim delom za neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga drastično raste. Tokom 2019. godine bilo ih je 14, godinu dana ranije čak 18, što je popriličan broj u odnosu na ranije godine, kada je izvršilaca bilo manje, najviše tri po jednoj godini. Iz Policijske uprave podatak da u protekle dve godine u bilizini užičkih škola nije evidentirano nijedno krivično delo u vezi sa opojnim drogama.

PREVENCIJA NARKOMANIJЕ KOD UČENIKA

Po podacima iz ankete učenika sedmog osnovne i prvog razreda srednje škole u Užicu 4,5 odsto je probalo drogu što je alarmantan podatak za taj uzrast. "Crvena lampica" mora da se upali i ako je dete samo jednom probalo jer posledice mogu da budu fatalne. Po istraživanjima u Srbiji, posebno Beogradu, ti podaci su još alarmantniji.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE