Naslovna Ključne reči NATO BOMBARDOVANJE

Ključna reč: NATO BOMBARDOVANJE

KRISTOFER HIL AMBASADOR SAD Posetio Ponikve i Užice

Američki ambasador Kristofer Hil posetio je danas Užice. Najpre je sa saradnicima i partnerima obišao radove na razminiranju aerodroma Ponikve. Radove finansira Vlada Srbije uz podršku SAD i Republike Koreje preko Međunarodne fondacije iz Slovenije za jačanje bezbednosti ljudi.

NATO bombardovanje Užički kraj bio na udaru više puta

Napadi su počeli na današnji dan pre 24 godine, u 78 dana NATO bombardovanja poginulo je oko 2.500 ljudi, naneta ogromna materijalna šteta. Najčešća meta u užičkom kraju bio je vojni aerodrom Ponikve kod Užica koji je 37 puta bombardovan sa preko 700 projektila.

NATO BOMBARDOVANJE Kako zaboraviti tragično proleće?

Kako zaboraviti bombardovanje? Dvadeset tri je godine od vazdušnih napada NATO-a na moju zemlju, moj grad, moju ulicu, moju decu. Vazdušna kampanja trajala je 78 dana. Poginulo je preko 2.500 ljudi, naneta ogromna materijalna šteta. Aerodom Ponikve kod Užica bombardovan je 37 puta sa preko 700 projektila.

AERODROM PONIKVE Raspisan tender za izradu projekta za sanaciju piste

Tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju poletno sletne staze, okretnice, rulne staze, osnovne staze, sistema za odvodnjavanje, kablovske kanalizacije i izgradnju rulne staze i platforme na aerodromu Ponikve raspisali su "Aerodromi Srbije".

Na današnji dan NATO PO DRUGI PUT BOMBARDOVAO UŽIČKU POŠTU

Pošta je i pre bombardovana u aprilu 1999. godine kada su NATO bombarderi projektilom gađali strogi centar Užica.

DA SE NE ZABORAVE ŽRTVE NATO AGRESIJE Na Torniku i čitavoj...

-Tog kobnog 8. aprila 1999. godine, u brvnari Ski-centra "Tornik" poginuli su nedužni civili Neđo Urošević iz Čajetine, Radoje Marjanović iz Ribnice i Milenko Savić iz Jablanice, i zato svake godine na ovaj dan želimo da im odamo posebnu počast, - rekao je Milan Stamatović predsednik Zdrave Srbije i opštine Čajetina.

24. mart 1999. godine DAN KOJI SE NE ZABORAVLJA

Danas se navršava 21 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na našu zemlju, tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

SEĆANJE NA 105 VOJNIKA IZ ZLATIBORSKOG OKRUGA POGINULIH U ODBRANI OTADŽBINE

Na dvadesetogodišnjicu početka NATO bombardovanja Srbije u Užicu je služen pomen za 105 vojnika iz Zlatiborskog okruga koji su izgubili živote braneći otadžbinu tokom nezabeležene agresije na jednu suverenu zemlju i u ratovima devedesetih.

NATO bombardovanje 24. marta 1999. godine DA SE NE ZABORAVI!

Danas se navršava dvadeset godina od NATO agresije na našu zemlju. Tokom 78 dana trajanja bombardovanja više puta su gađani ciljevi u užičkom kraju. Najveći gubici su izgubljeni ljudski životi, ali i ogromna materijalna šteta.

NATO bombardovanjem 8. maja 1999. godine potpuno uništena UŽIČKA POŠTA

U subotu 8. maja 1999. godine u 22. 35 a zatim u 22.50 sati drugi put posle 22. aprila pogođena je Pošta sa dva projektila koji su je srušili. Na sreću žrtava nije bilo a oštećeni su svi okolni objekti.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE