Naslovna Ključne reči HEROJI VELIKOG RATA

Ključna reč: HEROJI VELIKOG RATA

DRŽAVNI PRAZNIK Dan primirja u Prvom ratu

Danas se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, praznik čiji je simbol cvet Natalijina ramonda. U Srbiji i svetu praznik se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

DAN PRIMIRJA Iz užičkog kraja stradalo 16.000 vojnika

Dan primirja u Prvom svetskom ratu u Srbiji je državni praznik, čiji je simbol cvet, Natalijina ramonda. Na današnji dan 1918. godine je potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine, kada je okončan Prvi svetski rat.

DAN SRPSKOG JEDINSTVA Slobode i nacionalne zastave

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u Srbiji i Republici Srpskoj. Na ovaj dan 1918. godine probijen je Solunski front, a praznik se slavi od prošle godine.

Fotografijama i dokumentima protiv zaborava UŽIČKI KRALJEVSKI VAZDUHOPLOVCI

Gotovo čitavo stoleće trebalo je Užičanima da saznaju imena kraljevskih vazduhoplovaca iz ovog kraja. A bilo ih je preko devedeset, kažu istraživači ondašnjeg vremena, a, ti hrabri, ponosni mladići besprekornog ponašanja, zapaženi od svih po smelosti i otmenom stavu, bili su iz Užica, Požege, Bajne Bašte, Ivanjice…

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU Hvala dedi na pobedi!

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i okončale Prvi svetski rat. Ove godine je neradan za sve zaposlene u Srbiji.

Ponedeljak je neradan dan DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar, građani Republike Srbije obeležavaju u ponedeljak.

OBELEŽENA 101. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA UŽICA U VELIKOM RATU – Večita...

U oslobodilačkim ratovima Srbije 1912-1918. godine iz užičkog kraja poginulo 16.113 ratnika , a iz samog Užica 2.871 dok je epidemija tifusa odnela živote preko deset hiljada ljudi u našem kraju.

KOD SPOMENIKA NA CIGLI U JABLANICI “Sećanje kao zaloga za budućnost“

Narodni sabor u Jablanici uz umetnički program “Sećanje kao zaloga za budućnost“ , a povodom godišnjice sećanja na pale ratnike.

IVAN FELKER VAJAR IZ NIŠA Spomenik srpskom vojniku

Autor spomenika Srpskom vojniku u Mokroj Gori, akademski vajar Ivan Felker iz Niša, učesnik je više samostalnih i zajedničkih izložbi. Uradio je brojna dela u zemlji i inostranstvu.

Anketa: MLADI POTOMCI I NJIHOVI PRECI U VELIKOM RATU

U godini kada se obeležava stogodišnjica Velikog rata užički učenici i studenti slažu se u oceni da o ovoj temi, događajima i ljudima treba govoriti svake godine.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE