Karneval „Srbija“ održan u centru Beograda, njime je najavljen četvrti po redu Good Food & Wine festival, privredno–turističke manifestacije koja će u subotu, 24. septembra, na Sava Promenadi okupiti više od stotinu privrednih subjekata, proizvođača tradicionalne hrane i vina i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona.

Tim povodom danas je održan veličanstveni Karneval „Srbija“. Povorka, koju su činili predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prodefilovala je centrom Beograda, od Palate ,,Albanija“ do Kalemegdana.

Karneval „Srbija“

Cilj Karnevala „Srbija“ je promocija naše zemlje u svim raskošim potencijalima: najboljoj hrani i vinima, bogatoj kulturi, divnim ljudima i turizmu. Veliki broj kulturno-umetničkih i pevačkih društava, orkestara, trubača,zabavljača, animatora činio je povorku najprometnijom prestoničkom pešakom ulicom.Učesnici su se zaustavili na nekoliko lokacija duž trase kako bi izveli kulturno-umetnički program i pozvali građane na centralni događaj – četvrti po redu Good Food & Wine Festival, sajam tradicionalne hrane i vina u subotu, 24. septembra, na Sava Promenadi.

Program Good Food & Wine festivala

subota, 24. septembar, Sava Promenada:  

14.00 – 23.00 – Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih  proizvođača iz regiona, uz degustacije, radionice i predavanja na  temu hrane i pića

14.00 – 22.00 – Izložba hleba „Hleb naš nasušni“ na Sajmu

15.00 – Svečano otvaranje za medije, dodela Good Food & Wine plaketa

18.00 – 19.00 – Nagradna tombola za posetioce Sajma  19 – 24. septembar 2022

19.00 – 23.00-Kulturno-umetnički program (tamburaši, pevači, folklorni ansambli)

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacijapod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je nosilac prestižnog istoimenog priznanja kao jedna od najboljih manifestacija u 2021, koju je podržao Grad Beograd.   

Karneval „Srbija“ organizvan kao najava festivala a nastupili su: horska grupa ,,Ogrlica od bisera“, Beograd, KUD ,,Kolan“, Beograd, izvorna grupa ,,Kordun“u okviru KUD ,,Soko“, Inđija, KUD ,,Vojvoda Janko Katić 1896“, Mladenovac, zdravičar Dragiša Simić, Mionica, navedeno je u saopštenju za medije, a svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 0113622407 ili e-mail: spektarcentar@adminum

Fotograafije: Good Food & Wine Festival

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -