Ambasadorka Kanade u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji Kati Čaba otkrila je tablu za zeleno Užice kao znak dugogodišnje saradnje i prijateljstva sa predstavnicima Grada Užica i Užičke gimnazije. Tabla je postavljena pored kanadskog javora u Velikom parku koji je pre dve godine posadio bivši kanadski ambasador Filip Pinington sa učenicima Gimnazije.

Kanada je jedna od najrazvijenih zemalja kada je u pitanju zaštita životne sredine i šansa da mi saznamo u kom pravcu se razvija svet, ali i da budemo učesnici u nekom od projekata u ovoj oblasti, – istakao je gradonačelnik Petković.

Ambasadorka Kati Čaba obratila se i učenicima ističući da su „užički gimnazijalci pokazali svima kakve talente nose u sebi mladi ljudi širom Srbije. Druženja u Užicu su se nastavila raznim povodima  kroz predavanja i izložbe o Kanadi. A ova tabla će podsećati na važnu ulogu svakog pojedinca u očuvanju našeg životnog prostora“.

Direktor Užičke gimnazije Vukadin Simović naveo je brojne aktivnosti škole u saradnji sa Kanadskom ambasadom u Beogradu.

Kanadska ambasadorka u razgovoru sa rukovodstvom grada i učenicima

A proteklih godina odvijala se saradnja i sa kanadskim umetnicima a obeležen je i jubilej 150 godina osnivanja Kanade.

- Advertisement -