Jubilarni IKSKROSS, inače, izdanje jedine srpske trke koja je deo nekog svetskog takmičenja u auto moto sportu traje do subote, 22. juna.

Kao i svake godine, svojevrstan uvod za tri trkačka dana biće takozvani Prolog, odnosno kvalifikacije na poligonu sa preprekama kod dvorane TRK koje će se održati u četvrtak, 19. juna.

Jubilarni IKSKROSS – Zagrevanje i treninzi za vozače u četiri klase održavaće se tokom dana, a finalne trke Prologa su na programu od 17.20 časova.

Drugog dana vozi se kroz plnaninu Taru, a staza je duga oko 100 km, u petak je na programu vožnja kroz Mokru Goru, a subota je završni dan kada će se motociklisti nadmetati na stazama na Zlatiboru, a na Kraljevom trgu će biti cilj, kao i konačno proglašenje pobednika.

Titulu brani dvostruki uzastopni šampion Manuel Letenbihler iz Nemačke, koji je i trenutno vodeći u generalnom plasmnanu ispred Marija Romana iz Španije i Vejda Janga iz Južne Afrike koji će takođe treći pout voziti na Zlatiboru.

Prošlogodišnji pobednik Prologa Bili Bolt propušta ovu trku zbog povrede. Srpski IksRos Hard enduro reli je treća stanica FIM Svetskog šampionata u ovoj disciplini motociklizma nakon Velike Britanijei Austrije a u kalendaru su još i Rumunija, SAD, Turska i Španija.

Tekst i foto: TO „Zlatibor“

Pogledajte i druge tekstove iz sportaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -