Izgradnja novog vrtića na Carini pored Gradskog bazena u okviru Predškolske ustanove Užice počela je postavljanjem kamena temeljca. Grad Užice je investitor ovog objekta za koji je izdvojeno 50 miliona dinara za prvu fazu koja treba da bude završena za 120 dana.

Projektant novog vrtića je „Arhimis“iz Užica, a izvođač radova je preduzeće „Stim Gradnja“ iz Beograda. U planu je da vrtić kompletno bude završen i opremljen naredne godine.

Dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima (Foto: UžiceMedia)

Izgradnja novog vrtića – gradonačelnica postavila kamen temeljac

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević koja je postavila kamen temeljac navela je da posle svih završenih pripremnih radova na izradi projekta, pratećoj dokumentaciji, izdavanju dozvola i radova na terenu počela je izgradnja novog objekta vrtića.

– Obezbedili smo 50 miliona dinara u budžetu za prvu fazu radova. U toku sledeće godine obezbedićemo sredstva za drugu fazu odnosno unutrašnje radove i za opremanje ovog objekta, – rekla je dr Raković Radivojević.

Još neupisano oko 400 dece

Na „listi čekanja“ odnosno neupisano je oko 400 dece i sada se radi na rešenjima za proširenje kapaciteta.

Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove (Foto: UžiceMedia)

Za tu namenu biće adaptirani prostori u okviru Kulturnog centra u Sevojnu, Studentskog centra u Krčagovu i u Osnovnoj školi „Dušan Jerković“.

– Ovo ćemo uraditi što pre, kako bismo u septembru upisali još dece u vrtić. Igradnjom novog objekta i proširenjem kapaciteta sve radimo sa ciljem da svako dete ima mesto u vrtiću, – istakla je dr Raković Radivojević.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović navela je da se kapaciteti proširuju kako bi se smestio što veći broj dece.

– Izgradnjom ovog objekta mi ćemo dobiti mogućnost prijema još 200 dece, a proširenjem postojećih kapaciteta moći ćemo da smestimo još oko 70 mališana. Za decu rođenu 2018-2021. godište imamo i najveću potrebu za smeštaj u našim objektima. A završetkom adaptiranih prostora do 1.septembra upisaćemo nove korisnike, – naglasila je direktorka Jovanović.

Dejan Gloginjić, „Stim Gradnja“ (Foto: UžiceMedia)

Dejan Gloginjić, iz „Stim Gradnje“ Beograd navodi da će radovi biti završeni u predviđenom roku. U toku su radovi na temeljima koji će trajati oko mesec dana, zatim će uslediti zidanje prvog, pa drugog sprata i postavljanje krova. To je predviđeno prvom fazom radova.

 Hroniku kovid – 19 tokom jula možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom jula možete pogledati OVDE.

- Advertisement -