Gradsko veće pokrenulo je postupak da Užice bude domaćin MOSI igara 20121. godine. Usvajanjem predloga odluke, o kojem će se izjasniti i odbornici gradske Skupštine, krenuće se u kandidaturu da za tri godine Užice bude organizator 58. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Iako poseduje potrebnu sportsku infrastrukturu, smeštajne i ugostiteljske kapacitete za organizaciju jedne ovakve sportske manifestacije, Užice decenijama nije bilo domaćin i 2021. godina biće lepa prilika da ugosti učesnike te 58. manifestacije po redu.

Članovi Veća dali su saglasnost na izmene cenovnika javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ i to za usluge iznošenja smeća za stambeni prostor gde je nova cena 5,5 din/m2, za  poslovni prostor koji podrazumeva sale za izdavanje za slavlja, mesečni paušal je sada 4.800 dinara i cena za novu uslugu, rad čistilice, naplaćivaće se 4.200 dinara po času. Sve ove cene su bez PDV-a i primenjivaće se od 1. septembra.

Usvojeni su Pravilnik o regresiranju boravka dece u užičkom Vrtiću gde je izvršeno usklađivanje sa novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i izmene i dopune u programima postavljanja komunalne opreme za prikupljanje komunalnog otpada i postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera, letnjih bašti i reklamnih panoa, na gradskim površinama.

- Advertisement -