Poziv je otvoren do 10. septembra i do tog datuma predlozi se mogu dostaviti Komisiji za javna priznanja i nagrade grada Užica, – predlog kandidata za nagrade-, Užice, Ulica Dimitrija Tucovića br. 52. I ove godine dodeljuju se priznanja i to Povelja grada, Plaketa grada i Nagrada grada Užica.

Predsednik Skupštine i Komisije, Branislav Mitrović naveo je da se Povelja dodeljuje za sveukupan doprinos razvoju grada, Plaketa za rezultate u dužem vremenskom periodu i Nagrada za izuzetne rezultate u prethodnom periodu:

– Ponosan sam na rad ove Komisije u prethodne dve godine jer smo na jedan poseban način istakli sve one naše sugrađane koji su dali značajan doprinos. Samo da podsetim, u Komisiji su odbornici Slavica Dimitrijević i Radivoje Papić, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar i književnik.

Branislav Mitrović, predsednik Skupstine (Foto: Grad Užice)

Mitrović je naglasio da su rad i rezultati, postignuta ostvarenja pojedinaca i kolektiva bili jedina merila kojima se upravljala Komisija kod donošenja svojih predloga za nagrađene:

– Istakli smo one ljude koji se bore za prave vrednosti i nadam se da ćemo i ove godine imati puno dobrih i kvalitetnih predloga jer u Užicu ima dosta ljudi koji su dali značajan doprinos razvoju grada. Drago mi je što mogu da istaknem da smo prošle godine, na predlog Studentske parlamentarne unije, dodelili priznanje i jednom srednjoškolcu, gimnazijalcu Andriji Kovačeviću. A i sam spisak iz prethodnih godina pokazuje da smo uspeli da nagradimo ljude koji su zaista dali bitan doprinos Užicu, – izjavio je Branislav Mitrović.

- Advertisement -