Fotografije iz njegove kolekcije za kojima je svakodnevno tragao i vredno ih prikupljao našle su svoje mesto u mnogim vrednim knjigama o Užicu i Užičanima.


Miloš Poznanović, od milošte Mišo Tamburica, i njegovo nadahnuće da postane užički tragač prošlosti, kolekcionar užičkih razglednica i vrednih fotografija.


U Milošu Poznanoviću ima mnogo talenta. Iako već 38 godina radi u užičkoj Poreskoj upravi, prvenstveno je kolekcionar, poznavalac prošlosti Užica, uz sve i bolji užički tamburaš i šahista. “Mišo Tamburica” je omiljeni užički lik, jedan od viđenijih Užičana.


Užičke fotografije iz njegove kolekcije za kojima svakodnevno traga i vredno ih prikuplja, našle su svoje mesto u mnogim vrednim knjigama o Užicu i Užičanima. Mnoge su našle svoje mesto uz pripovedanja na ovom našem jedinstvenom užičkom sajtu nezaborava – Užičanstvenom,“ zapisao je Predrag Kovačević o Poznanoviću.


U okviru predstojeće gradske manifestacije „Žestival“ Miloš Poznanović je trebao da otvori svoju izložbu fotografija na Gradskom trgu, u četvrtak, 24. avgusta. Izložba će biti postavljena i Užičani će moći da je pogledaju.


Sahrana Miloša Poznanovića je na gradskom groblju Dovarje, u Uzicu, u četvrtak u 13:00 časova.

- Advertisement -