14. septembar

Sednica gradske Skupštine: Usvojen završni budžet za prošlu godinu

Užički odbornici usvojili su završni račun budžeta za 2019. godinu. Prema podacima iz Izveštaja, prošle godine ostvaren je suficit od nešto preko 355 miliona dinara, odnosno prihodi i primanja sa prenetim sredstvima u 2019. godini iznosila su 3,392 milijarde, dok su rashodi bili 3,037 milijarde dinara.

U obrazloženju završnog računa, rečeno je da je osnovna karakteristika budžeta u prošloj godini bila da je on bio stabilan i realan, da je odgovarao potrebama građana i funkcionisanju gradskog života i da je počivao na stabilnim prihodima. Na ovaj Izveštaj svoju saglasnost dao je i nezavisni revizor.

Usvojeni su  izveštaji o radu gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u 2019. godini, kao i njihovi kvartalni izveštaji za ovu godinu.

10. septembar

Sednica Grdskog veća

Članovi Gradskog veća razmatrali su izveštaji o radu gradskih ustanova u prošloj godini. Prihvaćeni su godišnji izveštaji Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradskog kulturnog centra, Gradske galerije, Gradskog centra za usluge socijalne zaštite, zatim Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, turističkih organizacija Užice i Regije Zapadne Srbije i Dečijeg odmarališta Zlatibor.

Usvojena je odluka kojom se pristupa izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom koji obuhvata period od 2021. do 2023. godine.

Ovaj plan je deo Programa lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, koji finasira Švajcarska Konfederacija, a podržan je i od republičkog Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Radi izrade, formiraće se Radna grupa, koordinator procesa i koordinator radne grupe koji će izraditi predlog ovog Lokalnog akcionog plana.

Na prošloj sednici Gradsko veće je usvojilo godišnje izveštaje o radu javnih preduzeća: Vodovoda, Bioktoša, Dubokog, Gradske toplane Užice, Niskogradnje, Užice razvoja, Stana, Velikog parka i Aerodroma Ponikve. Prihvaćeni su i ovogodišnji kvartalni izveštaji ovih preduzeća koji se odnose na stepen usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz njihovih programa poslovanja.

- Advertisement -