Gradsko veće odlučilo je da finansijski podrži turnir odbojkašica sa 400.000 dinara, a koji će biti održan u Užicu, organizator je Odbojkaški klub “Jedinstvo“, u partnerstvu sa Javnim preduzećem “Veliki park“ Užice i Sportskim savezom Užice.

Prihvaćeno je da Užice bude pokrovitelj ovog sportskog takmičenja, a koji će organizovati Odbojkaški klub “Jedinstvo“, u partnerstvu sa Javnim preduzećem “Veliki park“ Užice i Sportskim savezom Užice.

Ove godine, pored odbojkašica „Jedinstva“, na turniru će učestvovati i ekipe „Crvene zvezde“, „Tenta“ i „Uba“. Takođe, odlučeno je da se sa 300.000 dinara finansiraju aktivnosti zaposlenih i volontera koji su radili na punktovima za vakcinaciju u protekla tri meseca.

Gradsko veće Užice usvojilo je na ovonedeljnoj sednici dokument koji sadrži procene rizika od katastrofa za teritoriju grada sa analizom mogućih dešavanja. U njemu su, kao potencijalne situacije navedene, između ostalog, odroni, klizišta i erozija, poplave, snežne padavine, požari na otvorenom.

Program postavljanja komunalne opreme za prikupljanje komunalnog otpada proširen je sa trinaest kontejnera za kabasti otpad u Užicu i sa tri u Sevojnu. Ovi kontejneri će se postavljati poslednjeg vikenda u mesecu.

Gradsko veće Užice, godinama donosi odluku o pomoći sportu

Članovi Gradskog veća, ove, kao i prethodne godine donosili su odluku za izdvajanje sredstava za sport u gradu. Tako je recimo 2020. godine za zdravstvenu zaštitu sportista opredeljeno je 500.000, a za nagrade za uspehe na međunarodnim takmičenjima i za postignute vrhunske rezultate pola miliona dinara. Sa 16.240.000 dinara finansiraće se u 2020. godini posebni programi u ovoj oblasti.

Gadsko veće

Odbojkaški klub „Jedinstvo“

Da podsetimo, Odbojkaški klub “Jedinstvo” je osnovan 1968. godine, kada se krenulo sa takmičenjem u juniorskoj ligi Srbije, da bi 1969. klub ušao u jedinstvenu Srpsku ligu. Prvi trofej “Jedinstvo” je osvojilo kao prvak pionirskog prvenstva Srbije 1971. godine.

Usledio je potom period kada se klub „Jedinstvo“ takmičilo u Srpskoj ligi, pa u Prvoj, potom u Drugoj ligi… da bi nakon raspada SFRJ “Jedinstvo” sa takmičenjem nastavilo u nacionalnim takmičenjima SR Jugoslavije, i kroz devedesete godine 20. veka postalo dominantno na domaćoj sceni.

“Jedinstvo” je 1993. osvojilo prvi trofej Kupa SR Jugoslavije, na finalnom turniru igranom u Užicu, a naredne 1994. i prvu titulu u nacionalnom prvenstvu. Jedinstvo je 1995. imalo prvi nastup u međunarodnim takmičenjima, igralo je u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nakon 1994. Jedinstvo je uspelo da osvoji sedam titula nacionalnog prvaka zaredom, sve do 2001. godine, a niz je 2002. prekinula Crvena zvezda. U Kupu je 1994. uspelo da odbrani trofej, sledeće 1995. je izgubilo u finalu od Poštara, a zatim je od 1996. do 2000. osvojilo pet trofeja Kupa zaredom. Jedinstvo je 2001. i 2002. poraženo u finalima Kupa SRJ, a do sledećeg trofeja Kupa, sada već Kupa Srbije i Crne Gore, stiže 2003. godine.

Najveći uspeh u evropskim takmičenjima Jedinstvo je u ostvarilo u sezoni 2001/02. Top tims kupa (od 2007. CEV kupa), drugog po jačini klupskog takmičenja CEV-a. Na finalnom turniru Top tims kupa održanom u Bakuu u Azerbejdžanu, Jedinstvo je u polufinalnom okršaju pobedilo bečki Telekom sa 3:1 u setovima, da bi u finalu izgubilo od domaće ekipe Azerrejl Bakua sa 3:0. Još detalja na Wikipedia.

Gradska kuća Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -